Bilde fra The Cube med Dag Langerød innfelt.

SE ANSVARLIG REDAKTØR FEILE:

Manchester-tips: Nå kan du selv prøve BBC-gameshowet

Publisert

Dette her får du ikke i Norge, Sverige eller Danmark, og for å ta oppsummeringen med en gang: En i utgangspunktet litt skeptisk gjeng med 30-, 40-, 50- og 60-åringer fra Supporterklubben var etterpå unisone i at dette også kan anbefales.

BBCs TV-program «The Cube» har nemlig etablert seg midt i Manchester sentrum, i 2. etasje på Arndale-senteret, og treffer på veldig mye av det flere nok gjerne ønsker utenom kamp på en Manchester-tur.

Det er lek og sånn sett familievennlig, det er noe vi ikke får her hjemme, det er Instagram-vennlig, det er konkurranse, det er nesten garantert skuffelse, men nesten garantert også mestringsfølelse - av og til også som en del av et lag.

Se ansvarlig redaktør feile som blind mann ...

Men for å gå tilbake til hva dette er: 

The Cube handler om en masse ulike firkantede bokser eller kuber som man går inn og så skal løse oppgaver i, enten alene eller sammen med andre. Det kan være å passere hindre mens man er blind, kaste, motta og plassere X antall klosser på et brett i løpet av 20 sekunder, å treffe med en ball så synkront som mulig med partneren, stabling, rulling av ball, koordinasjon og samarbeid.

Man deles opp i lag bestående av to personer, og scorer poeng etter hvor få forsøk man bruker. De fleste oppgavene er for to, men det kan også være at man må satse på at én av deltakerne er best egnet for oppgaven.

I løpet av 90-120 minutter skal man gjennom sju såkalte kuber, og det er spillet som velger hvilke. Undertegnede talte aldri, men vil tro at det var 15-20 kuber man totalt kunne havne i.


Slik oppsummerte noen i vår gjeng:

Lars Morten:

– Dette var en ny Manchester-opplevelse for min del, og en meget positiv sådan. 

– Publikumet på stedet var generelt ungt, men dette var absolutt noe for alle aldre. Ideelt for en familie eller vennepar/kompisgjeng for den saks skyld. Oppgavene var krevende, men samtidig ikke så vanskelige at det ikke var mulig å mestre noen av dem. Her fikk man utfordret hjernen, motorikken så vel som balansen. Anbefales!

Eivind:

– Dette var gøy, det! Morsomme aktiviteter, og engasjerte ansatte. Litt vel kaotisk med høy musikk og mye folk kanskje. Men terskelen for støy er jo mye høyere i England enn det vi er vant til.

– Å spille tre stykker sammen var imidlertid ikke optimalt. Vil anbefale partall så man slipper å bytte lag underveis eller spille alene.

Bernt:

– Forventningene var der – har jo sett The Cube på TV og nå skulle det oppleves live. Svarte det til forventningene? Absolutt. 

– Selv om man ikke får prøvd seg på alle oppgavene (vi fikk 7) så gav det mersmak og kan også prøves igjen. 

– Det eneste lille negative var relativt høyt volum som gjorde at man måtte heve røsten for å snakke sammen. Kombinasjon med noe å drikke – og mulighet for noe enkel mat gjør stedet attraktivt for alle i alle aldre og er en fin sosial møteplass. Med fordel; bestill på forhånd.

Jørgen:

– Dette var en veldig kjekk aktivitet. Cubene inneholdt utfordrende oppgaver, og hadde passende vanskelighetsgrad. 

– Pluss for at man «bare» var innom 7 av langt flere oppgaver i en session; det gjør at i alle fall jeg har lyst å komme tilbake. Også pluss for bar og mat-tilbud., men minus for høy lyd på musikkanlegget.


Som gutta er inne på over - klientellet da vi var der, på Valentines Day av alle dager, var ungt, med flesteparten mellom 18 og 30, men uten at det egentlig gjorde så mye.

Lydnivået på stedet var imidlertid høyt, selv om det gikk litt i glemmeboka da man begynte å leke seg.

Opplegget er også meget solid, da du blir hjulpet i gang av de som jobber der, det er store elektroniske tavler som viser både poeng og hvor du skal neste gang i løypa og det er ansatte som jobber på hver eneste kube og dermed forteller deg hva som skal gjennomføres. Du får også en video-gjennomgang av oppgaven.

Aldersgrensen er 9 år, men Supporterklubben vil vel anbefale at man har tenåringer som har fått litt kontroll på beiner, armer og koordinasjon før man prøver seg. Hvis gjengen som skal konkurrere er 16 eller under så kreves det at en voksen er med.

Merk: Hvis man er én, to eller tre så kan man bli satt sammen på en runde sammen med andre for å fylle opp firemanns-gjengene som skal rundt, men den kvelden vi var der så vi ikke at det skjedde. På vår gruppe på tre måtte i stedet en fra det ene laget hjelpe den andre på duo-oppgaver, mens vi også så en del 2er-grupper tusle rundt.

Prisen kan variere avhengig av hvor mange dere er og når dere skal leke dere, men tenk cirka 40 pund per person.

Enjoy!

MEDLEMSTILBUD: Du kan kombinere opplevelser i Manchester med kamp. Her ser du alltid hvilke kamper vi har ledige turer og billetter til.

The Cube

Hva? Familie- og venne-lek i kvadratiske og elektroniske bokser, basert på BBC-programmet med samme navn, som også går på BBC Nordic.

Hvor? I 2. etasje på Arndale-senteret, midt i Manchester sentrum.

Hvorfor? Leke, konkurrere, ha det gøy og gjøre noe du ikke får testet i hjemlandet.

Instagram-vennlig? Veldig!

Nettsted: The Cube, Manchester

Powered by Labrador CMS