Bilde av en bod under julemarkedet i Manchester.
Manchesters julemarked.

Manchester-tips: Kåret til Europas beste

Publisert

Ho, ho, ho, folkens!

For de av dere som var over på Luton-kampen var det umulig å ikke få med seg at Manchesters julemarked er åpnet.

Det ikke alle vet er at det nylig også ble kåret til Europas aller beste julemarked, foran Wien, Birmingham, Paris, Glasgow, Frankfurt, Köln, Brüssel, Brügge, Dresden, London og Nürnberg.

Julemarkedet i Manchester vant kåringen gjennomført av firmaet Heald fordi det i snitt besøkes av ni millioner (!!) mennesker hvert år, fordi det i 2023 består av mer enn 220 boder, fordi det får gode anmeldelser blant annet på Tripadvisor, og har kapret sosiale medier, blant annet Tik Tok.

Alle dere som reiser over på hjemmekampene mot Chelsea, Bournemouth og Bayern München vil kunne ta en titt selv, siden alt vil stå framme til 21. desember, men også dere som skal på Villa-kampen 26. desember vil kunne få med seg noe, siden noen få av bodene også vil åpne i romjula, i alle fall de som ligger i Cathedral Gardens, på utsiden av fotballmuseet.

Noen som har lyst på?

Det er altså umulig å bevege seg rundt i Manchester sentrum uten å få med seg julemarkedet, men det sprer seg altså via Market Street, Cathedral Gardens, Exchange Street, New Cathedral Street, St. Anns Square, Exchange Square, Corn Exchange og også King Street. Julenissen vil etter hvert være å finne ved St. Peters Square.

Du kan hele veien stå på skøyter like ved fotballmuseet, og søndag 3. desember vil det være en større parade. Faktisk så har byen fått på plass en rekke ekstra arrangement på søndagene utover, i det som kalles «Festive Sundays». Her kan du se nærmere hva som skjer den søndagen du eventuelt er over.

Manchesters julemarked har nå eksistert i 25 år, og hvis du ønsker en fotballtur kombinert med julemarked så kan dette være noe å tenke på til senere turbestillinger.

Her kan du alltid se hvilke kamper vi har ledig til. Supporterklubben har 500 sesongkort på Old Trafford, som du som medlem får tilgang til.

Har du tips om restauranter, puber, butikker eller annet vi bør nevne i Manchester? Jeg blir glad for alt.

Eller kjenner du byen godt og vil la deg intervjue om det du liker best?

Powered by Labrador CMS