Ollie Watkins og Kobbie Mainoo etter at førstnevnte scoret vinnermålet i EM-semifinalen mot Nederland, 10. juli 2024.

Mainoo storspilte i EM-semifinalen

Publisert Sist oppdatert

Nederland 1–2 (1-1) England

Kobbie Mainoo ble tidenes yngste England-spiller i en semifinale av EM eller VM, og han imponerte stort på Englands midtbane mot Nederland. 

Xavi Simons sendte Nederland i ledelsen i kampens sjuende minutt med et langskudd etter at Declan Rice mistet ballen på egen halvdel, men Harry Kane utlignet på straffespark, før Ollie Watkins avgjorde like før slutt. 

England dominerte førsteomgangen stort, og Kobbie Mainoo var en viktig del av grunnen til det. Han imponerte på midtbanen, og fikk fortjent ros fra TV 2-ekspertkommentator Brede Hangeland: 

– Han har vært suveren så langt i denne kampen med gjenvinninger, kloke pasningsvalg – fremoverrettet og modig, sa den tidligere Premier League-midtstopperen mot slutten av førsteomgangen.

Mainoo i kamp om ballen med Cody Gakpo.

Nederland gjorde noen grep i pausen som bidro til at England slet med å skape stort i andreomgangen, selv om Luke Shaw ble byttet inn for engelskmennene. Shaw skapte en av Englands beste sjanser i andreomgangen da han serverte Cole Palmer med et lavt innlegg.

Akkurat idet overtiden startet, så scoret Ollie Watkins i et angrep hvor Kobbie Mainoo også tilsynelatende så vidt var borti ballen før Cole Palmer sendte ballen gjennom til Watkins. 

Mainoo ble byttet ut i det tredje overtidsminuttet.

England møter Spania i søndagens finale. 

Powered by Labrador CMS