Mainoo med to målgivende pasninger da U21-laget tapte

Publisert Sist oppdatert

Kobbie Mainoo spilte hele kampen da U21-laget tapte en målrik EFL Trophy-kamp mot seniorlaget til Salford City. 

Det endte til slutt 4-3 til hjemmelaget etter at de ble tildelt to straffespark på slutten av kampen. 

Shola Shoretire scoret to for United, og Omari Forson scoret ett, og Mainoo hadde den målgivende pasningen til de to første United-målene.

Resultatet gjør at United er ute av EFL Trophy – United måtte vinne. Bolton og Stockport går videre fra Uniteds gruppe.

United tok ledelsen

Salford City pleier å være gode mot U21-lag i EFL Trophy. På seks tidligere forsøk har de bare tapt én gang – det var da de ble smadret av United i 2020. 

United scoret først, og det var Shola Shoretire som ga United ledelsen.

Salford-keeperen mistet kontrollen på ballen etter et United-hjørnespark, og Joe Hugill fikk tatt fra ham ballen. Kobbie Mainoo ga ballen videre til Shola Shoretire som var i bedre skuddposisjon, og Shoretire satte ballen i mål fra ganske kort hold. 

GA UNITED LEDELSEN: Shola Shoretire.

To like mål snudde kampen

United så ut til å ha brukbar kontroll, men plutselig utlignet Salford City da Conor McAleny fikk skutt fra distanse, og ballen gikk inn hjørnet av Uniteds mål. 

Kort tid etterpå scoret Matty Lund etter at det var vidåpent på Uniteds midtbane, og forsvaret gjorde ikke en god jobb med å gjøre det vanskelig for Lund å skyte heller, og Lunds skudd var ganske likt det første, og hadde dessverre for United også samme utfall. 

På noen minutter hadde Salford City snudd kampen. De var også nærmere 3-1 enn United var 2-2, men det ble ikke flere mål i førsteomgangen.

Stillingen var altså 2-1 til pause, etter en omgang hvor United hadde mest ball, men hvor de ikke skapte nok sjanser, mens Salford altfor enkelt fikk snudd oppgjøret.

Så var det Uniteds tur til å snu kampen

Det tok ikke lang tid av andreomgangen før ballen lå i mål. 

Kobbie Mainoo fikk ballen, og viste styrke ved å holde motspillere unna før han spilte ballen til Forson i fin skuddposisjon, og Forson satte ballen i mål – via både en forsvarsspiller og keeper, på en sånn måte at målet kan sies å høres litt hjemme i flakskategorien, selv om det uansett var et bra United-angrep.

Bare noen minutter senere scoret United igjen, og Shola Shoretire scoret sitt andre mål. Sam Murray slo ballen inn til Dan Gore, som ble tatt av en Salford-spiller, og ballen havnet hos Shoretire som satte ballen kontant i mål. 

Omari Forson feirer U21-mål, 30.09.2023.
SCORET UNITEDS TREDJE: Omari Forson, her fra U21-kampen mot Blackburn i slutten av september.

Salford straffet United

Dessverre hadde Salford mer på lur. United så ut til å ha kontroll, men så ble det plutselig straffe til Salford for en hands mens United spilte med ti mann, og Matty Lund utlignet for Salford. 

Dermed måtte United i angrep igjen, og på overtid fikk Salford et nytt straffespark på en kontring, og Lund scoret sitt tredje for kvelden. 

Det ble 4-3 på Moor Lane, og det resultatet gjør at begge lagene nå er ute av EFL Trophy.

Salford City 4–3 (2-1) United U21

Moor Lane, Salford
EFL Trophy

Mål: 0-1 Shoretire (Mainoo, 07.), 1-1 Conor McAleny (24.), 2-1 Matty Lund (27.), 2-2 Forson (Mainoo, 47.), 2-3 Shoretire (51.), 3-3 Lund (str. 87.), 4-3 Lund (str. 90+5.).

 Gule kort: Collyer (45+3), Shoretire (45+5)

Manchester United: Elyh Harrison – James Nolan, Willy Kambwala, Rhys Bennett, Sam Murray (Mateo Mejía, 88.) – Toby Collyer (Ethan Ennis, 68.), Kobbie Mainoo, Dan Gore (C) – Omari Forson (Tom Huddlestone, 82.), Joe Hugill, Shola Shoretire.

Ubenyttede innbyttere: Tom Wooster, Isak Hansen-Aarøen, Sam Mather, Sonny Aljofree.

LIVE: 

1: Kampen er i gang på Moor Lane! Hvis noen hører på Salford-sendingen, så høres det ut som om det er ren gjetting på hvordan United stiller opp. Kommentator har åpenbart blitt feilinformert. 

2: Litt rotete start av United, og en Sam Murray-feil fører etter hvert til et hjørnespark. Harrison er høyest på hjørnesparket og plukker ned ballen. Gir bort ballen billig, og det blir et nytt hjørnespark. 

3: Det korte hjørnesparket fører til noen farlige innleggssituasjoner, men United får klarert. 

6: United farligst de siste minuttene nå, og Shoretire og Mainoo viser et bra samspill. Nesten-sjanser og noen dødballer er fasit hittil.

7: MÅL! Shoretire sender United opp i ledelsen! Keeper mister kontrollen over ballen etter et hjørnespark, og Joe Hugill er våken og snapper ballen. Den går til Mainoo som finner Shoretire som setter ballen i mål fra noen meters avstand.

12: Det er offisielt jul allerede i oktober. United-fansen bak Elyh Harrisons mål synger nemlig 12 Days of Cantona-julesangen. Hugill kom seg nå til en avslutning, men det var ikke Cantona-klasse (eller god Hugill-klasse) på det skuddet.

15: Fantastisk Mainoo-pasning gjennom til Hugill. Han får ikke ballen 100% under kontroll, og gir den fra seg til Shoretire, men målscoreren roter den bort.

22: Dan Gore setter fart, og da ser Salford seg nødt til å bruke ulovlige midler for å stoppe ham, og United får frispark. Godt frisparkhold!

24: Shoretires frispark går i muren.

24: MÅL. Salford går i angrep, og Conor McAleny skyter godt fra distanse, og utligner for hjemmelaget.

27: MÅL. Matty Lund sender Salford i ledelsen. Får løpe altfor lett forbi United-midtbanen, og skyter ballen i det samme hjørnet som McAleny skjøt i. Altfor enkelt! Tviler på at Travis Binnion er særlig fornøyd med de siste minuttene. 

33: Shoretire i ferd med å drible seg gjennom, men det ender med en kollisjon hvor Shoretire får mest vondt, men hvor Salford får et fortjent frispark. Ingen kort deles ut.

41: Salford får plutselig en stor sjanse etter sløvt forsvarsspill, men Harrison er raskt nede og får reddet skuddet.

44: Jaja, det går i det minste verre med enkelte andre U21-lag i EFL Trophy. Managerløse Bradford City leder nå 3-0 mot U21-laget til Manchester City.

45+2: Godt United-angrep, og Nolan slår farlig inn fra høyre, men dessverre ikke på et sted hvor det var noen United-spillere.

45+3: Et fortjent gult kort for Toby Collyer for å holde igjen en Salford-spiller på ganske kynisk vis. Kan forstå det – han var på vei inn i det rommet hvor Salford fikk skyte altfor enkelt på de to målene.

45+5: Enda et gult kort for United, denne gangen til Shola Shoretire. For sent til ballen, og det blir en takling.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang. Ingen United-bytter.

47: MÅL! Omari Forson scorer! Veldig heldig der – Mainoo får gitt ballen til Forson i god skuddposisjon, og Forsons skudd går via både en forsvarsspiller og keeperen før den går inn.

48: Mainoo så ut som om han fort kunne fått straffespark nå etter litt herlig dribling.

50: En potensielt stor Salford-sjanse forhindres av Willy Kambwala.

51: MÅL! Shoretire igjen. Fint United-angrep, og Sam Murray slår inn fra venstre til Gore, som blir lagt i bakken, og ballen triller videre til Shoretire som på førstetouchen setter ballen i mål. Usikker på om Gore fikk en målgivende der, men ballen så ut til å skifte litt retning. Kan ha vært forsvarsspilleren også.  Uansett: Det viktigste er at United har snudd det igjen!

55: Forson vinner frispark for United i godt frisparkhold. Lignende hold som det Shoretire skjøt i muren fra i førsteomgangen.

56: Forson skyter lavt, og ballen har en brukbar retning, men det blir ikke virkelig farlig denne gangen heller.

57: Gore legges i bakken ulovlig igjen, og en ny frisparkmulighet. Nytt gult kort også, for øvrig, Salford har vel fire-fem av de nå.

58: Mainoo sin tur, men det går rett i muren. Rett i etterkant vinner Nolan også et frispark, denne gangen mer i innleggsposisjon. Salford sliter med å vinne ballen på lovlig vis nå.

59: Salford får klarert.

61: Nå har dommeren begynt å ignorere helt åpenbare Salford-forseelser. Mulig han tenker at det blir for dumt, eller kanskje fløyta rett og slett trengte å få seg en hvil, eller kanskje er det bare united.no-journalisten som ikke er 100% objektiv.

65: Forson skyter fra ikke altfor langt hold etter å ha blitt fint spilt frem av Mainoo, men skuddet er ikke godt nok.

68: BYTTE: Ethan Ennis kommer inn for Toby Collyer. Da går vel Mainoo litt dypere i banen. Ennis har kommet tilbake etter å ha mistet hele forrige sesong med skade. Han scoret i en treningskamp for U21-laget, og kom inn i U21-ligakampen mot Fulham på fredag, og spilte da hele den andre omgangen.

68: Ennis har allerede gått innover og skutt, men over denne gangen.

78: Skummel ting å skrive, selvsagt, men United har ganske god kontroll nå. Ellers er Isak Hansen-Aarøen på vei inn, melder kommentator.

82: BYTTE: Tom Huddlestone erstatter Omari Forson. Kommentator var nok litt tidlig ute med å melde om Isak.

85: Sam Murray har fått en smell, og får behandling. United med ti mann akkurat nå.

86: STRAFFE til Salford. Hands av Ethan Ennis mens han er nede for å hjelpe dtil da Murray er ute.

87: MÅL. Matty Lund setter straffesparket i mål. Nå trenger United en skikkelig sluttspurt!

88: BYTTE: Mateo Mejía erstatter Sam Murray.

89: United roper på straffespark etter en mulig hands i feltet, men dommeren velger å la være å blåse denne gangen.

90: Herlig løp av Dan Gore setter Salford i ubalanse. Viktig Salford-blokkering hindrer at skuddet blir farlig.

90: Salford kontrer etter United-hjørnespark, men Shoretire rydder opp med en fin takling. Får krampe. Det er lagt til seks minutter.

90+2: Salford ser farligst ut nå.

90+4: STRAFFE til Salford igjen! Salford kontrer etter at Kambwala mister ballen i angrep, og det blir slått inn foran mål, og dommeren bedømmer det som at Rhys Bennett holder igjen Salford-spilleren.

90+5: MÅL. Matty Lund scorer sitt andre straffespark, og tredje totalt. Nå ryker United ut av EFL Trophy.

90+6: United vinner et hjørnespark.

90+7: Salford får halvklarert. Mejía får slått innover igjen, og Ennis går høyt, men det kommer ikke noen farlig avslutning på mål denne gangen.

SLUTT. United er ute av EFL Trophy.

Powered by Labrador CMS