Kobbie Mainoo for England i EM, 30. juni 2024. Landslaget.

Mainoo & co gikk videre til kvartfinalen

Publisert Sist oppdatert

England 2–1 Slovakia (etter ekstraomganger)

Etter gruppeseieren (og en del resultater som har gått Englands vei) så ser veien til finalen ganske hyggelig ut, men søndagens åttendedelsfinale mot Slovakia var lenge alt annet enn hyggelig for engelskmennene.

England lå an til å tape 0-1 frem til Jude Bellingham utlignet i femte overtidsminutt av andreomgangen, og før minuttet var spilt av første ekstraomgang hadde Harry Kane headet inn det som skulle vise seg å bli vinnermålet.

Kobbie Mainoo fikk sjansen fra start etter å ha levert godt i andreomgangen mot Slovenia sist, og han klarte seg bra på England-midtbanen, og hadde en del gode initiativ i et ellers ganske initiativløst England. Han hadde blant annet Englands to kanskje beste avslutningsforsøk i førsteomgangen, og han klarte seg bra i andreomgangen også frem til han ble erstattet av Eberechi Eze i det 84. minutt da Southgate gjorde et desperat forsøk på å snu kampen.

Mainoo fikk for øvrig gult kort allerede i kampens sjuende minutt, og hadde det hengende over seg nesten hele kampen, uten at det skapte trøbbel for 19-åringen.

Luke Shaw kom ikke inn denne gangen heller.

Resultatet betyr at England møter Sveits i den ene kvartfinalen, i en kamp som spilles lørdag kveld.

Kobbie Mainoo-skuddforsøk for England mot Slovakia, 30. juni 2024. Landslag.
Et volleyforsøk fra Kobbie Mainoo i førsteomgangen.
Powered by Labrador CMS