Maguire: – Erik er ikke redd for å gi dem muligheter

Publisert Sist oppdatert

Dan Gore, Willy Kambwala og Omari Forson har alle fått United-debuten sin denne sesongen, og da sistnevnte kom inn i FA-cupoppgjøret mot Wigan, var han nummer 249 i rekka av akademiprodukter som har fått muligheten på førstelaget.

Hvem nestemann blir får tiden vise, men å nå 250 blir uansett en spesiell milepæl for klubben.

– Denne klubben har alltid vært bygd på å bringe spillere gjennom akademiet. Vi har en utmerket historie, sier Harry Maguire.

NUMMER 249: Omari Forson.

Er du god nok er du også gammel nok, påpeker midtstopperen står sentralt under Erik ten Hags ledelse.

– Akademiet har alltid vært bra og fått frem gode spillere, og denne manageren har alltid vist at hvis du gjør det bra, så kommer du opp, trener, får mulighetene og sjansen til å vise seg frem.

– Og han er ikke redd for å sette inn spillere og gi dem muligheter til å spille på den største scenen. Det er da det betyr noe i førstelagsfotball.

Om Garnacho: – Et eksepsjonelt talent

En som virkelig har tatt vare på muligheten er Alejandro Garnacho, som har startet 19 kamper så langt denne sesongen.

– Han er en spiller som jeg er sikker på har en lys fremtid i denne klubben, hvis han fortsetter å ha hodet på plass og jobber hardt, sier Maguire.

– Du har sett glimt denne sesongen at han har et eksepsjonelt talent, og jeg er sikker på at han vil fortsette og hjelpe laget i fremtiden.

HAR BLITT EN SENTRAL BRIKKE: Alejandro Garnacho.

– Evans en god mentor

På motsatt ende finner vi 36 år gamle Jonny Evans, som først fikk sin United-debut i 2007 etter å ha utviklet seg gjennom klubbens ungdomsavdeling

– Jonny er en strålende spiler. Han har gjort det veldig bra i alle kampene han har spilt denne sesongen og det er veldig fint å ha ham her, sier Maguire.

– Han er god å ha som mentor og for spillere å se opp til. Han er profesjonell, og har vært et flott tilskudd til laget.

– EN GOD MENTOR: Maguire liker godt å ha Evans i troppen.

– Han har han vært med på store tider i denne klubben og vunnet store trofeer, så han vet hva det handler om. Han vet hva standarden vi trenger er og det er det vi alle streber etter, slik at vi kan skape suksess i denne klubben, sier Maguire.

Powered by Labrador CMS