Legger all skyld på Glazers: – Helt meningsløst å sparke Ten Hag

Publisert Sist oppdatert

Presset på Erik ten Hag øker stadig, men Gary Neville er i alle fall sikker i sin sak:

Han vil ikke ha nederlenderen sparket.

– Det er ingen grunn til at de burde bytte ham ut denne sesongen. Denne tanken om å sparke ham er helt meningsløs og jeg ville ikke vært for det, sa den tidligere United-backen etter det ydmykende tapet for Bournemouth på lørdag.

Neville legger i stedet absolutt all skyld på Glazer-familien for det som nå foregår - og har foregått de siste ti årene.

– Jeg vet at folk sier at man ikke kan skylde på Glazers (for hva som skjer på banen), men jo, det kan man. Du kan det, fordi ti år med fiasko og elendig rekruttering kommer av at de ikke har hatt en sportsdirektør eller eller skikkelig rekrutteringssjef på plass.

– Det er derfor dette skjer. Til syvende og sist ser managere over seg selv og tenker at de ikke har noen over seg, så da kan de like godt gjøre det selv. Dette handler om ledelsen.

FÅR STØTTE AV NEVILLE: Erik ten Hag.

Neville er tydelig på at Ten Hag bare er den siste i rekken av United-managere som har lidd av en svak ledelse.

– Hvis dette skjedde én gang, greit nok, hvis det skjedde to ganger ville du stilt spørsmål, men dette er fem ganger. Fem ganger på ti år. 

Forhåpentligvis kan ting endre seg når Sir Jim Ratcliffe og INEOS får det sportslige ansvaret i klubben, selv om Neville ikke er sikker av den grunn.

– Jim Ratcliffe må komme inn og fikse dette, men du må lure på hvordan han skal klare det, og det er bekymringen jeg har. Det vi trenger er en endring i struktur på toppen, som forhåpentligvis vil skje i løpet av de neste ukene. 

– Forhåpentligvis vil det endre måten sportsprosjektet blir sett på, fordi man kan ikke bare la alt være som det er. 

– Da kan det kanskje være, med litt lederskap og struktur rundt klubben, at Manchester United kan konkurrere med noen av de andre klubbene som rekrutterer og gjør businessen sin mye bedre.

Powered by Labrador CMS