Aaron Wildig feirer Newport-mål mot Eastleigh med lagkameratene, 16. januar 2024.

League Two-motstand i FA-cupen for United

Publisert

Tirsdag kveld ble det spilt en kamp i Hampshire med en viss betydning for Manchester United også. Eastleigh FC fikk nemlig besøk av Newport County i en omkamp i FA-cupen, og i potten lå en hjemmekamp mot Manchester United i fjerde runde. 

Det endte med en 3-1-seier til bortelaget Newport, som dermed skal få besøk av United på Rodney Parade senere i måneden.

Dette blir Uniteds første møte med den walisiske klubben.

Aaron Wildig sendte Newport i ledelsen i kampens tredje minutt, og det resultatet stod seg til pause. Så utlignet Paul McCallum for hjemmelaget like etter pause, men forsvarsspilleren James Clarke sørget for Newport-ledelse igjen etter en time. I det 79. minutt scoret Will Evans, trolig Newports beste spiller, det viktige 3-1-målet som sørget for at United skal til Wales.

Newport skal ha et av de aller laveste budsjettene i hele EFL, om ikke det aller laveste, men har sju lag under seg i League Two, og ser ikke ut til å være i noen fare for å rykke ned denne sesongen heller. De ledes av Graham Coughlan, en irsk Manchester United-supporter som har fortalt i intervjuer at han gråt da United tapte FA-cupfinalen mot Arsenal i 1979.

Oppgjøret mot Newport spilles søndag 28. januar, med avspark 17.30 (skandinavisk tid). 

Powered by Labrador CMS