MEDIER: 

- Kutter 250 jobber

INEOS fortsetter å ta grep for å kutte kostnadene i Manchester United. 

Publisert Sist oppdatert

Manchester United skal onsdag ha fortalt sine ansatte at klubben har som hensikt å kvitte seg med 250 ansatte. Dette gjøres ettersom at den nye medeieren, Sir Jim Ratcliffe, fortsetter sitt forsøk på å kutte kostnadene på Old Trafford. 

Det skriver både The Athletic og Daily Mail. 

Midlertidig administrerende direktør, Jean-Claude Blanc, informerte ansatte onsdag ved lunsjtid at klubben vil foreta en hel haug av oppsigelser. Opptil 250 av klubbens 1100 ansatte vil miste jobben. 

Ifølge The Athletic er målet å gjennomføre dette før den nye sesongen sparkes i gang i midten av august. 

Det hele er en del av Sir Jim Ratcliffe og INEOS' forsøk på å redusere kostnader, effektivisere arbeidet som gjøres og samtidig frigjøre midler. 

Daily Mail skriver at det er to nøkkelfaktorer bak denne beslutningen: 

  • Få fokuset over på prestasjon og skape en prestasjonskultur på Old Trafford
  • Forventningen er at dette vil spare flere titalls millioner for Manchester United, og at de pengene kan brukes til å investere i nye spillere
  • 30. juni i fjor hadde United den desidert største staben av noen klubb i Premier League med 1112 ansatte. Dette tallet er betydelig høyere enn alle deres rivaler, med Liverpool som har rundt 1005 ansatte, Chelsea 788, Tottenham 719, Arsenal 649 og Manchester City 520, ifølge Daily Mail. 

Et kutt på rundt 250 ansatte vil fortsatt gjøre at United har flere ansatte enn de fleste andre klubbene.

Arbeiderne ble fortalt at gjennomgangen hadde funnet ut at en betydelig endring var nødvendig, med bemanningskostnader som har steget til «uakseptable nivåer». Nedbemanningen vil ikke påvirke klubbens veldedighetsorganisasjon, Manchester United Foundation. 

Daily Mail skriver at United-ledelsens syn på situasjonen er at antall ansatte ikke reflekterer hvor klubben er på banen. Faktum at 2023/24-sesongen endte med en 8. plass, 31 poeng bak seriemester Manchester City, brukes for å understreke det poenget. 

Powered by Labrador CMS