Knallhard Bruno-kritikk på berømt børs 

Den franske storavisen L'Equipe er ikke nådig i sin vurdering av Bruno Fernandes etter lørdagens EM-kvartfinale. 

Publisert Sist oppdatert

Bruno Fernandes ble byttet ut etter 74 minutter i en kamp som til slutt endte med Portugal-tap. Kampen måtte avgjøres på straffer, og fra sidelinjen fikk United-kapteinen se Joao Felix bli den store synderen etter at han satte sitt forsøk i stolpen. 

Dermed røk Portugal ut av EM i kvartfinalen. Frankrike skal på sin side møte Spania i semifinalen. 

I den franske storavisen L'Equipe får Bruno Fernandes gjennomgå dagen derpå. Avisen, som er notorisk strenge i sine vurderinger, gir Fernandes 2 av 10. Det er dårligst av samtlige portugisiske spillere. 

Bare Frankrike-kaptein Kylian Mbappé fikk en like lav karakter. Cristiano Ronaldo og Antoine Griezmann var nærmest dem med hver sin treer. 

- Han tok veldig dårlige dødballer. Enten det var fra cornere eller frisparket som CR7 lot ham ta i det 32. minutt, skriver avisen om United-kapteinen.

L'Equipe trekker også frem den gigantiske muligheten Bruno Fernandes fikk i det 61. minutt. Fra en god skuddposisjon fikk han en av kampens store muligheter, men Frankrike-keeper Mike Maignan vartet opp med en glimrende redning. 

- En betydelig mulighet kastet bort. Ble erstattet av Francisco Coceicao, som skapte to store muligheter, skriver L'Equipe videre. 

Bruno Fernandes tapte duellen mot Mike Maignan.

Frankrike-stopper William Saliba og nevnte Maignan ble kåret til banens beste av L'Equipe. De fikk begge 8 av 10 på børsen. 

L'Equipe har gjennom årene fått et rykte for å ha den mest anerkjente spillerbørsen i fotballens verden, mye på grunn av hvor strenge de er. Bare 17 ganger siden 1988 har avisen delt ut en 10/10. 

Den første som fikk det som etter hvert ble en svært prestisjefylt børskarakter var Franck Sauzee da han storspilte for det franske U21-laget i 1988. 

Siden har Lionel Messi, Neymar, Dusan Tadic, Kylian Mbappé og Erling Braut Haaland alle fått tiere på L'Equipe-børsen. Den hittil siste som fikk den var Ademola Lookman for sin innsats i Europa League-finalen mot Bayer Leverkusen tidligere i år. 

Bruno Fernandes er én av tre United-spillere som har scoret i EM, og nå er alle tre ute. Scott McTominay og Skottland ble slått ut i gruppespillet, Christian Eriksen og hans Danmark røk mot Tyskland i åttedelsfinalen og fredag kveld røk Portugal ut.

Nå er det bare tre United-spillere igjen i EM: Altay Bayindir og Tyrkia skal møte Nederland lørdag kveld. De to andre, Luke Shaw og Kobbie Mainoo, skal møte Sveits.

Dermed er en lang sesong over for Bruno Fernandes og Diogo Dalot, som nå omsider kan ta seg en liten ferie før de tar fatt på oppkjøringen til en ny sesong med Manchester United.

Powered by Labrador CMS