Willy Kambwala jubler etter 3-2-seieren mot Aston Villa på Old Trafford, 26. desember 2023.

– Jeg tenkte bare på United

Publisert Sist oppdatert

Willy Kambwala har gjort sitt første store MUTV-intervju, og i det intervjuet snakker han blant annet om sin Manchester United-kjærlighet. 

Han hadde en drøm om å bli fotballspiller – for United.

– Drømmen handlet om Man United, og det var det. Ingen andre klubber. Jeg tenkte ikke engang på å spille i England. Jeg tenkte bare på Man United. Jeg vet ikke hvorfor, men så langt tilbake som jeg husker, så var det bare Man United. Jeg kunne ikke se [så mye] fotball, men det var Man United, Man United hele tiden. Det var drømmen jeg hadde. Så å være her har vært så spesielt for meg siden det var det jeg ønsket, forteller Kambwala. 

Han sier at han ikke vet hvorfor, men en kan jo spekulere litt basert på det han ellers sier i intervjuet om å se opp til Patrice Evra, som i likhet med Anthony Martial og nettopp Willy Kambwala spilte ungdomsfotball i Les Ullis, i utkanten av Paris.

– Selvsagt [var Evra en stor rollemodell]. Jeg tenkte «okay, hvis han kunne gjøre det herfra, så kan jeg gjøre det også».

ROLLEMODELLER: Nemanja Vidic og Patrice Evra.

Han ramser ellers opp en rekke andre viktige rollemodeller. 

– Maldini, Puyol, Sergio Ramos, Paul Scholes... jeg er en forsvarsspiller, men en kan drømme, vet du! Og Vidic. Som jeg sa, så så jeg ikke mye fotball, men å se United var annerledes for meg. Alle spillerne som spilte for United var inspirerende for meg.

– Jeg har noen inspirerende folk utenfor fotballen også. Mine foreldre, brødre, søstre, noen trenere og noen venner. Det er veldig viktig, enda viktigere enn fotball, for om en har det bra utenfor fotballen, så kan en prestere godt. De gjorde alt for meg. De er en viktig del av mitt liv og min historie.

19-åringen fikk på grunn av Uniteds skadeproblemer plutselig debuten borte mot West Ham like før jul, og etter det har han vært på banen tre ganger til. 

Kambwalas eget høydepunkt var mot Aston Villa på Boxing Day, da han kom inn på slutten for å sikre seieren etter at United hadde snudd 0-2 til 3-2.

– Jeg tror det er den beste opplevelsen jeg har hatt i fotballen. Jeg vet at jeg startet mot West Ham, men å spille på Old Trafford er noe helt annet. Å kunne være på banen den dagen... for en kamp!

Willy Kambwala jubler etter 3-2-seieren mot Aston Villa, 26. desember 2023.
DEN BESTE FOTBALLOPPLEVELSEN: Willy Kambwala feirer 3-2-seieren mot Aston Villa.

Drømmen om å spille for United kunne fort bare forblitt en drøm i seniorsammenheng, siden Kambwala hadde enorme skadeproblemer mens han var en del av United-akademiet. 

Når han skal gi råd til unge fotballspillere, så er han uansett opptatt av nettopp det å ha den drømmen. 

– Først av alt; bare drøm. For å gjøre noe i livet ditt, så må du drømme, og så må du kjempe for det. Det er enkelt å drømme siden det er gratis, men det blir mer komplisert når du skal kjempe for det fordi du ikke vet hva som blir en del av reisen din. Alle reiser er ulike. Ikke se på andres reise, for du vet ikke hva som vil skje. En dag er du på toppen, en annen er du nede. Så kjemp for din egen drøm, og ikke la folk si at du ikke kan gjøre det. Hvis du ønsker å gjøre det, så kan du gjøre det – det er mulig. Så kjemp for det! Ha tro på deg selv. 

Han minner samtidig om at det er viktig å holde beina på bakken. 

– Ikke fly. Ikke tenk at du er for stor, eller for god, for det er mange folk med samme drøm som deg, og de kan ta plassen din. Så hold beina på bakken og si «dette er nivået jeg er på nå, men jeg vet hvor jeg ønsker å gå».

– Det går mye opp og ned, men det er det som kommer til å gjøre deg sterkere, mer motstandsdyktig og mer moden som spiller, eller bare som menneske. Jeg tror det er det beste jeg kan si.

HAR HATT MANGE NEDTURER: Willy Kambwala gikk glipp av FA Youth Cup-finalen i 2022 på grunn av en av sine mange skader, men feiret uansett på Old Trafford-gressmatta med lagkameratene.
Powered by Labrador CMS