– Jeg har snakket med Erik

Publisert Sist oppdatert

Christian Eriksen sliter med spilletiden i Manchester United, og på en pressekonferanse med det danske landslaget innrømmer midtbanespilleren at han ikke er 100 prosent fornøyd med den nåværende situasjonen.

– Jeg har selv uttalt tidligere at jeg ikke er tilfreds med å ikke spille. Men det er ikke noe jeg ligger søvnløs over. Laget presterer, og så må jeg respektere min rolle. For min del handler det om å jobbe hardt og fokusere på å være frisk til hver kamp, og det er jeg. 

– Jeg har hatt en samtale med Erik om at jeg selvfølgelig ikke er tilfreds med situasjonen og at jeg gjerne vil spille så mye som mulig, men at jeg stiller meg til rådighet og skal være til rådighet for laget.

Forrige sesong spilte Eriksen stort sammen med Casemiro på den sentrale banen, men nå er både Kobbie Mainoo og Scott McTominay foran 32-åringen i køen.

– Kobbie (Mainoo) gjør det bra, og resten av midtbanen gjør det også bra, så det er kamp om plassene, noe man kan forvente i en toppklubb. Det er stor konkurranse på laget.

Christian Eriksen har kun startet én kamp i 2024 og kommet inn som innbytter to ganger, nå sist mot Liverpool.

Selv om Eriksen kanskje ikke sover dårlig om natten nå, erkjenner han at situasjonen ikke kan vedvare i det lange løp.

– Det er klart at man kan bli bekymret på langsikt, for jeg vil gjerne spille så mye som mulig. Du vil selvfølgelig ikke alltid sitte på benken, men akkurat nå er jeg ikke bekymret.

– Det er ofte slik at når du endrer på laget og vinner, så endrer du ikke på vinnerlaget. Og det har jeg respekt for.

Powered by Labrador CMS