– Jeg har fortsatt ikke brukt den beste startelleveren

Publisert Sist oppdatert

United har ankommet München og tirsdag kveld holdt Erik ten Hag og André Onana pressekonferanse foran onsdagens storkamp.

Naturligvis fikk Ten Hag spørsmål om skadesituasjonen, med en skadeliste som stadig blir lengre.

– Det er selvfølgelig en bekymring. Det er derfor vi har fått inn mer dybde i troppen. Troppen kan takle det, svarer han.

Senest tirsdag ble Harry Maguire sistemann på skadelista.

– Han hadde noen plager og vi får se hvor ille det er. Han fullførte treningen, men han var ikke i stand til å reise, sier Ten Hag.

UTE: Harry Maguire pådro seg en skade tirsdag.
UTE: Harry Maguire pådro seg en skade tirsdag.

– Én ting er sant

Etter forrige sesong skrev united.no en sak om at Ten Hag ikke fikk brukt sin foretrukne ellever én gang i løpet av hans første sesong i United.

På pressekonferansen påpeker Ten Hag også dette.

– Én ting er sant: fra starten av forrige sesong tror jeg ikke at jeg har brukt, etter min mening, den beste startelleveren. Det har alltid vært skader.

– Vi har alltid fått resultater utenom perioden vi er i nå. Jeg har erfart det tidligere og håndtert det. Du må takle det. Jeg liker disse situasjonene, fordi du må håndtere det og vite hva du skal gjøre, og det er å fokusere på prosessen.

Ten Hag vil ikke bruke alt for mye energi på skadene i troppen, og ønsker heller å fokusere på hva han og laget kan gjøre for å skaffe resultater.

– Legene håndterer problemene. Først og fremst kommer det alltid skader i toppfotballen, fordi vi lever på kanten. Vi analyserer selvfølgelig hvorfor ting skjer, men vi må også forholde oss til det som skjer.

– Vi må få det beste ut av den (situasjonen). Vi må ta de neste stegene, og integrere Rasmus Højlund og Sergio Reguilón.

MÅ BARE HÅNDTERE SKADEPROBLEMENE: Erik ten Hag.
MÅ BARE HÅNDTERE SKADEPROBLEMENE: Erik ten Hag.

– Vi er fornøyde med Rasmus

Når det kommer til Højlund, fikk Ten Hag også (selvfølgelig) spørsmål om signeringen av dansken i sommer fremfor Harry Kane, som står på motsatt banehalvdel onsdag.

– Vi diskuterte det i San Diego. Jeg tror ikke vi trenger å repetere det.

– Vi er fornøyde med Rasmus. Han var selvfølgelig skadet de første kampene, og så spilte han mot Arsenal og Brighton. Han er et stort talent og han vil bidra i spillet vårt. Det er vi sikre på.

Ten Hag ser imidlertid frem til møtet med Kane og de andre Bayern-spillerne.

– De har noen veldig attraktive spillere som er veldig talentfulle. Du kan ikke være ufokusert i et lite sekund. De har så mye individuell klasse.

– Men de gir deg også rom. Vi kjenner Bayern, spesielt i Champions League, de er veldig sterke hjemme. Men vi ser frem til det da vi liker en utfordring.

TØFT MØTE: Harry Kane er bare én av flere som må stoppes onsdag.
TØFT MØTE: Harry Kane er bare én av flere som må stoppes onsdag.

United kommer som kjent fra en tøff sesongstart, men Ten Hag føler ikke at United nå trenger en nullstilling.

– Vi føler ikke at vi trenger en nullstilling. Vi er i en prosess. I deler av kampene har vi spilt veldig bra, men vi er også under nivået vårt.

– Det vi må kreve er å være konsekvente, så vi må steppe opp i 90 minutter pluss.

Om Højlund/Rashford-samarbeidet

To som i hvert fall må prestere foran mål er Marcus Rashford og Rasmus Højlund, som Ten Hag har troen på kan danne en fryktinngytende duo.

Nederlenderen tror også Rashford kan tilpasse seg for å få det beste ut av spiss-kollegaen.

– Absolutt. Hvordan kan de to dra nytte av hverandre? De må kjenne hverandre, og den prosessen har nettopp startet. Samtidig trenger du resultater, så det må gå hånd-i-hånd. 

– Vi reflekterer etter kampen og på trening. Vi har sett Rasmus og Rashy sammen, sett på hvordan de kan dra nytte. Diskusjoner mellom dem på banen pågår. Forbindelsen er allerede der.

Powered by Labrador CMS