– Jeg er også en realistisk mann

Publisert Sist oppdatert

På den lukkede delen av pressekonferansen med Erik ten Hag før Chelsea-kampen snakket snakket United-manageren blant annet om Champions League-mulighetene.

Før torsdagens kamp har Tottenham spilt uavgjort mot West Ham, mens Aston Villa har tapt mot Manchester City.

Det betyr at Tottenham på femteplass er ni poeng foran med en kamp mer spilt, mens Villa på fjerde er elleve poeng foran med to kamper mer.

– Jeg har høye standarder, og jeg ville blitt skuffet hvis vi ikke kvalifiserer oss. Jeg vet det vil bli vanskelig, fordi vi er ikke i en god posisjon, sier Ten Hag.

– Men vi ønsker å vinne hver kamp. Det er standardene vi har her sammen. Vi vil fortsette å tro på at vi kan nå de standardene. Det vil være tilnærmingen vår i hver kamp, fortsetter han.

Ten Hag og United trenger en seier mot Mauricio Pochettinos Chelsea for ikke å falle helt fra i kampen om en Champions League-plass.

Skadene har åpenbart ikke spilt på lag med Ten Hag denne sesongen, og senest tirsdag ble det kjent at Lisandro Martínez igjen er ute i minst en måned, og det samme med Victor Lindelöf.

Nederlenderen erkjenner at de mange skadene ikke akkurat gjør det lettere med tanke på å sikre en Champions League-billett.

– Vi vil fortsette å kjempe helt til slutt, men jeg vet at vi ikke er i en god posisjon. Vi må ta de igjen. 

– Men jeg vet også at vi har hatt mange problemer. Jeg er også en realistisk mann, og i en så konkurransedyktig liga med lag som er så nærme hverandre med tanke på nivå, så trenger du spillerne til å være tilgjengelig.

– Hvis du må gjøre justeringer så vil nivået senke seg, og du vil miste poeng. Hvis du spiller i et stabilt lag, så vil nivået gå opp. Når du får inn de beste spillerne i troppen din, så vil du få mer poeng, og det er fakta, sier Ten Hag.

Langvarige skader på nøkkelspillere har vært et vedvarende problem denne sesongen.

Med alle skadene denne sesongene, har flere stilt spørsmålstegn ved lagets treningsrutiner.

Ten Hag vil imidlertid ikke gå med på at treningene nå underveis i sesongen er for intensive for spillerne hans.

– Nei, vi trener ikke for hardt. Med standardene i denne ligaene, må du være fit. Hvis ikke klarer du ikke å matche de standardene som trengs i en kamp. Vi trener ikke for hardt, sier han.

Powered by Labrador CMS