Marc Skinner, 3. mars 2024.

FØR FA-CUPSEMIFINALEN:

– Jeg er ikke i tvil om at vi kan slå ethvert lag

Publisert Sist oppdatert

Fredag holdt Marc Skinner sin pressekonferanse før søndagens FA-cupsemifinale mot Chelsea hjemme på Leigh Sports Village.

Skinners statistikk mot Chelsea som United-hovedtrener: 0-0-7. Han har altså en tapsrekke å bryte mot Emma Hayes' lag.

Skinners kamper mot Chelsea etter at han tok over United:

  • 2023/24: Chelsea 3-1 United
  • 2022/23: United 0-1 Chelsea (FA-cupfinale)
  • 2022/23: Chelsea 1-0 United
  • 2022/23: United 1-3 Chelsea
  • 2021/22: Chelsea 4-2 United
  • 2021/22: Chelsea 3-1 United (ligacupsemifinale)
  • 2021/22: United 1-6 Chelsea

Chelsea tapte i ekstraomgangene mot Arsenal i ligacupfinalen like før landslagspausen, men Skinner tror ikke det går ut over selvtilliten til Chelsea-spillerne.

– [Å slå] Chelsea er trolig den tøffeste utfordringen innenfor fotballen, i alle fall i England.  Jeg mener at de har bevist tidligere at en nedtur ikke nødvendigvis er noe som setter dem ut av spill, og vi må være på vårt aller beste, det er vi ikke i tvil om. Vi må være ydmyke nok til å jobbe hardt. Vi må ofre oss, lide uten ball, og når vi får tak i den må vi vise masse personlighet. Om vi gjør det, så er jeg ikke i tvil om at vi kan slå ethvert lag. Vi forbereder oss på en episk duell – en stor, stor kamp, fastslo Skinner.

Han håper på hjelp fra publikum på Leigh Sports Village, siden United har hjemmebanefordel. 

– Vi må benytte oss av fansen vår, og fansen vår må være med oss fra første minutt til når enn kampen er over. Det kan jo bli ekstraomganger og straffespark, og de må være med oss gjennom alt av det, sa Skinner – som har måttet tåle en del «we want Skinner out»-rop denne sesongen.

Lucía García, Ella Toone & co feirer et av Uniteds mål i 4-1-seieren mot Everton Women. 31. mars 2024.
Forhåpentligvis blir det mer jubel på Leigh Sports Village på søndag.

Forrige gang lagene møtte hverandre, så vant Chelsea 3-1 på Stamford Bridge etter et hat trick av tidligere United-spiller Lauren James. 

Skinner ble selvsagt spurt om det å skulle stoppe 22-åringen i søndagens kamp. 

– Hun er en fantastisk spiller, men Chelsea har mange av dem. Så en kan forberede seg på å stoppe henne, og så dukker det noen andre opp. Men vi har også denne type spillere. Vi har spillere som kan forandre kamper, og spillere som kan vinne kamper. 

Chelsea jubler over Lauren James' første mål mot United i januar.

– Selvsagt ønsker jeg å bli værende

United-hovedtreneren ble også spurt om fremtiden sin i lys av The Athletic-artikkelen om at han har blitt tilbudt ny kontrakt.

– Samtaler pågår. Som dere kan se for dere, så har jeg uansett en ganske viktig kamp denne uka, og så vil vi fortsette å ha samtaler. Jeg mener laget er på et fantastisk sted, og vi vokser utenfor banen i tillegg til på banen. Mitt fokus er for øyeblikket bare på det som skjer på banen.

– Selvsagt ønsker jeg å bli værende. Jeg ønsker å bygge suksess. Jeg ønsker å bygge suksess over en lang tidsperiode, så jeg er absolutt helt med på det. Så snart det er noen oppdateringer å komme med, så vil vi naturligvis la dere få vite det, men min jobb er fortsatt å fokusere på laget, og hva vi kommer til å gjøre. 

Han røpet ellers at det ikke skal være noen nye skader å ta hensyn til (pressekonferansen ble gjennomført før fredagens trening).

Søndagens kamp spilles 15.35 (skandinavisk tid), og sendes på V Sport 2 (Norge), V Sport 1 (Sverige) og på Viaplay i hele Skandinavia.

Powered by Labrador CMS