Erik ten Hag foran United-logoen i Wembley-korridorene, 21. april 2024.

DEL TO AV PRESSEKONFERANSEN:

– Jeg bringer alltid det maksimale ut av enhver tropp

Publisert Sist oppdatert

Del to av tirsdagens pressekonferanse startet med et hypotetisk spørsmål (noe som fikk frem Erik ten Hags smil siden spørsmålet startet med at journalisten gjorde det klart at han er klar over at nederlenderen ikke liker hypotetiske spørsmål) om hvor stor prestasjon det vil være å vinne FA-cupfinalen med tanke på alle problemene United har hatt med skader og andre ting.

– Jeg vil si at det ville vært over-overprestering, med alle de problemene vi har hatt. Det er allerede en stor prestasjon å ha nådd finalen, men vi er her for å vinne troféer. Vi har en mulighet til å vinne sølvtøy, og det er bra. Vi er ikke fornøyde bare med å være i finalen, vi ønsker å vinne når vi er der. Det er det vil vil gå for, det er vår mentalitet, fastslo Erik ten Hag.

– Det er grunnen til at vi har suksess, det er grunnen til at jeg har vært suksessfull over ti år som manager – jeg bringer alltid det maksimale ut av enhver tropp.

Erik ten Hag på Carrington, 16. april 2024.
Erik ten Hag på Carrington.

Ten Hag vant ligatittelen i samtlige tre hele sesonger han ledet Ajax, og vant også cupen i to av de sesongene, i tillegg til å være sekunder fra å lede Ajax til Champions League-finalen. Etter ligacuptriumfen og fremgang i United forrige sesong har denne sesongen vært tyngre for Erik ten Hag, selv om en nå avslutter sesongen med en mulighet for et nytt trofé.

Litt av grunnen til det er de tidligere nevnte skadeproblemene, og Ten Hag fikk nye spørsmål om skadesituasjonen (noe han også svarte på spørsmål om i den åpne seansen) i lys av mulige nye fravær. 

– I morgen vil vi være kreative, og vil vil sende et lag på banen som er kapable til å vinne – selv om vi skulle måtte være virkelig kreative. Vi må sette spillere i andre posisjoner, sa Ten Hag, og bekreftet etter oppfølgingsspørsmål at han med det mente at spillere må spille i posisjoner de ikke er helt komfortable med.

– Det kan jeg ikke si noe om, for jeg har ikke analysert [skadene til] alle de andre lagene. Jeg ser bare våre problemer gjennom hele sesongen, sa Ten Hag på spørsmål om han føler at United er det mest uheldige laget i Premier League med skader, før han videre presiserte at han mener at United må ha mer dybde i troppen.

– Så langt i min som manager har jeg aldri opplevd dette før, at det har vært så mange skader gjennom hele sesongen. Det er alt jeg kan si.

Om Coventry-opphentningen hadde Ten Hag følgende å si: 

– Jeg var irritert på laget, og meg selv – for jeg er en del av laget. Det skal ikke skje. Men samtidig, når du setter deg ned for å analysere det, så var det også et skudd som skiftet retning, og et straffespark som aldri skulle blitt gitt. Men jeg var irritert på meg selv.

Powered by Labrador CMS