- Jassim klarte aldri å gi et akseptabelt tilbud

Publisert Sist oppdatert

Det har gjennom et juridisk dokument, gjengitt av Ben Jacobs kommet frem, til nå, ukjente detaljer rundt salgsprosessen i Manchester United. 

24. desember ble det klart at Sir Jim Ratcliffe og INEOS ville ta over 25 % av klubben, det etter å ha kommet til enighet med Glazer-familien. 

Lenge var det tilsynelatende en dragkamp mellom briten og et Qatar-konsortium ledet av Sjeik Jassim og i oktober trakk Jassim seg ut av kampen om å kjøpe klubben. 

Detaljene som avsløres av Jacobs her handler om at Jassim aldri klarte å gi United og Glazer-familien dokumentasjon på at han hadde de nødvendige midlene når som skulle til for å kunne legge frem et akseptabelt tilbud. Kilder nært salgsprosessen skal ha fortalt at Qatars tilbud ikke var i nærheten av det som ble lekket ut til media gjennom Jassims PR-folk.

Mye av dette handlet at Jassim sine tilbud ikke klarte å legge frem tilbud hvor det ble betalt like mye for A-aksjer som for B-aksjer, noe styret i klubben var klokkeklare på at måtte være en forutsetning dersom Qatars ønske om å kjøpe hele klubben skulle bli en realitet.

Det kommer også frem, gjennom tilbudet per aksje, at ingen av Jassim sine bud på klubben kan ha vært over 5 milliarder dollar, noe som er betydelig lavere enn hva sjeikens kilder ville ha det til gjennom hele prosessen.

Powered by Labrador CMS