Isak til united.no: – Derfor forlot jeg United

I februar valgte Isak Hansen-Aarøen (19) å takke for seg i Manchester United. Nå forklarer nordlendingen hvorfor.

Publisert

Hansen-Aarøen har kun uttalt seg til Werder Bremens egne mediekanaler etter overgangen. I et intervju med united.no sier nordmannen at han følte det var på tide med nye utfordringer etter tre og et halvt år i Manchester Uniteds akademi.

– Jeg ville til en klubb der jeg hadde muligheten til å vise hvor god fotballspiller jeg er, og et sted der jeg kunne få litt flere sjanser, forklarer Hansen-Aarøen i Supporterklubbens «Uno»-podkast.

19-åringen var på utgående kontrakt i Manchester United. Tidligere i vinter kunne united.no melde at klubben ønsket å beholde midtbanespilleren, men at nordmannen vurderte fremtiden. Det endte til slutt med en permanent overgang til Werder Bremen etter intense forhandlinger mellom United og den tyske klubben. 

– Det var det som føltes riktig, og da ble det sånn, sier Hansen-Aarøen. 

– Ble tatt vare på

Hansen-Aarøen signerte for Manchester United i sommervinduet i 2020, og fortalte den gangen i et intervju med united.no at han vraket Liverpool til fordel for favorittklubben.

Nordmannen var i flere år en av nøkkelspillerne i en talentfull United-generasjon med spillere som Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo.

– Jeg kom jo som veldig ung, og jeg føler at jeg ikke bare på banen, men også utenfor banen har fått lært veldig mye. Så ja, jeg ser tilbake på det som en grei tid, sier han.

– Det viktigste er at de har tatt vare på meg som menneske. Fotballmessig føler jeg jo at jeg er på et veldig bra sted nå, så noe må jeg ha gjort riktig.

Selv trekker han fram seieren i FA Youth Cup i 2022 foran nesten 68 000 tilskuere på Old Trafford som det store høydepunktet.

– Vi var en gjeng med gode kompiser på U18-laget, og det var en artig opplevelse vi hadde sammen.

Isak Hansen-Aarøen signerte for Werder Bremen i januar.

Trekker fram Fernandes

De to siste sesongene har Hansen-Aarøen med jevne mellomrom fått vise seg fram på førstelagstreningene på Carrington.

Erik ten Hag ga unggutten den uoffisielle debuten mot Rayo Vallecano noen måneder etter den nevnte finalen i FA Youth Cup. Året etter markerte tromsøværingen seg med målgivende pasning i 2-0-seieren mot Leeds «hjemme» på Ullevaal stadion.

Isak Hansen-Aarøen fikk prøve seg i to førstelagskamper for Manchester United.

– Det må ha vært en drøm å være på disse førstelagstreningene?

–  Det er rart med det, for man blir jo plutselig vant til det også. Så det var bare en del av hverdagen min. Men det er jo det man vil – å trene med de beste, og være rundt de beste. Jeg har store ambisjoner, så det var jo veldig gøy.

– Det var en veldig fin gjeng som tok vare på de yngre spillerne som kom opp. Da blir det lett å tenke at du bare skal gjøre det så bra du kan fotballmessig. 

– Hvem syns du var mest imponerende å se i aksjon på Carrington, av de du trente med?

– Bruno Fernandes var solid gjennom hele tida jeg var der!

Hansen-Aarøen har ikke debutert for Werder Bremen i skrivende stund, men satt på benken i to kamper før landslagspausen. Det tyske laget ligger på 10. plass i Bundesligaen.

Powered by Labrador CMS