Mary Earps applauderer England-fansen, 27.10.2023.

Imponerte for England – mens Millie Turner dro til Oslo for å heie på United-venninnene

Det er landslagsperiode for United-kvinnene, og fredag kveld var en rekke United-spillere i aksjon, før to til var på banen på lørdagskvelden.

Canada 0-1 Brasil

Det så ut til å ende målløst i lørdagens privatlandskamp mellom Canada og Brasil, men på overtid scoret Debinha for Brasil med et skudd som gikk via to kanadiske spillere.

Geyse startet for Brasil, men uten å komme på scoringslista. Hun spilte hele oppgjøret.

Jayde Riviere imponerte stort mot Everton like før landslagsperioden, men startet på benken for Canada her, før hun ble byttet inn i det 57. minutt.

VANT UNITED-DUELLEN: Geyse.

England 1-0 Belgia

England hadde havnet litt bakpå i Nations League etter tapet mot Nederland sist, men slo tilbake ved å vinne 1-0 hjemme mot gruppeleder Belgia.

Seieren førte England opp på andreplass i gruppa nå som halvparten av kampene er spilt, på samme antall poeng som Nederland, og to poeng foran nettopp Belgia (og fem poeng foran Skottland).

Mary Earps og Ella Toone spilte begge fra start. Mens sistnevnte skal ha hatt en middels kamp (og ble byttet ut i det 64. minutt), så hadde Earps en god dag mellom stengene, og gjorde flere viktige redninger.

Katie Zelem og Maya Le Tissier var ubenyttede reserver for England, og det samme var utlånte Grace Clinton.

HOLDT NULLEN: Mary Earps.

Norge 1-2 Frankrike

Frankrike var favoritter på Ullevaal Stadion, og endte opp med å innfri det favorittstempelet ved å vinne 2-1.

Lisa Fjeldstad Naalsund kom inn i det 80. minutt for Norge, uten å klare å snu kampen. Ex-reds Maria Thorisdottir (ut i det 89. minutt), Vilde Bøe Risa (ut i det 80. minutt, erstattet av Naalsund) og Aurora Mikalsen (spilte hele kampen) var også i aksjon.

United-midtstopper Millie Turner er ikke på det engelske landslaget, og valgte å ta turen til Norge for å se denne kampen fra tribunen på Ullevaal. Det gjorde hun ikledd en norsk landslagstrøye med «8 Bøe Risa» på ryggen.

Skjermbilde fra Millie Turners Instagram-story:

Tyskland 5-1 Wales

Som ventet ble Tyskland altfor sterke for Wales i denne Nations League-kampen, og Wales ligger foreløpig an til nedrykk fra A-ligaen.

5-1 ble det til slutt i en kamp hvor det raknet litt på slutten, så det var nok ingen enkel kveld på jobben for United-duoen Hayley Ladd og Gemma Evans, som dannet midtstopperpar for Wales. Ladd skal i løpet av kampen ha hatt en glimrende redning på streken, uten at det til slutt ble avgjørende.

United-tredjekeeper Safia Middleton-Patel var ubenyttet innbytter.

Italia 0-1 Spania

Spania står med full pott i Nations League etter å ha vunnet mot Sverige (B), Sveits (H) og nå Italia (B).

Lucía García startet kampen for Spania, men ble byttet ut i pausen.

Vinnermålet ble scoret av Jenni Hermoso, som er tilbake på landslaget etter Rubiales-skandalen under feiringen av VM-gullet i sommer.