Montasje: Roy Keane (januar 2024) og Gary Neville (desember 2023) som pundits.

Ikke overrasket over Southgate-ryktene

Det snakkes mye om Gareth Southgate for tiden, selv om ikke ryktet kom fra en av spesielt god kilde.

Publisert

England-landslagssjef Gareth Southgate har så vidt blitt nevnt i forbindelse med Manchester United-jobben tidligere, men de siste dagene har det blitt mye mer skriverier om det. 

At det hele stammer fra en rapport fra vanligvis lite troverdige Daily Star ser ikke ut til å bry den engelske pressen stort – og Southgate-koblingen til United passer naturligvis perfekt nå i en landslagsperiode hvor de etter hvert også kan få Southgate til å uttale seg om dette.

Southgate/United-ryktene ble også et tema i den nyeste episoden av Stick to Football-podkasten.

– Jeg kan se for meg det skje, ja, svarte Roy Keane da Gary Neville spurte om noen i panelet kunne se for seg dette.

– Det er en forbindelse med Dan Ashworth, som han har jobbet med tidligere. Ja, jeg er ikke så overrasket over det. Jeg håper det ikke, men jeg kan selvsagt se hvorfor Gareth linkes til jobben.

Southgate jubler i 2021 etter å ha ledet England til EM-finalen. Der var han en straffekonkurranse fra å vinne.

Det var enighet i panelet om at koblingen kommer fordi Southgate og Ashworth kjenner hverandre fra tidligere. United har tidligere også blitt koblet til Graham Potter, som Ashworth jobbet med i Brighton – og Brightons De Zerbi har også blitt nevnt. De Zerbi kom inn etter at Ashworth forlot Brighton, men italieneren kan selvsagt ha blitt identifisert som en fremtidig managerkandidat mens Ashworth fortsatt var der.

Etter en diskusjon hvor det blant annet ble snakket om det å se for seg Southgate på sidelinjen som United-manager (Jill Scott ga uttrykk for at hun ikke klarte å se det for seg, mens Ian Wright derimot gjorde det), så sa Gary Neville seg enig i at Ashworth-koblingen gjør det lettere å se for seg

– Jeg så aldri for meg Gareth Southgate som en United-manager, men jeg kan se det for meg nå som Dan Ashworth kommer inn. Men det jeg lurer på er hva Erik ten Hag må gjøre for å bli værende som United-manager. Vil det å vinne FA-cupen være nok, eller vil han trenge å havne på topp fire eller topp fem?

Ut fra Ashworths historikk i Brighton, så vil fortsatt Southgate være et ganske overraskende valg – og enn så lenge så er det ikke de mest treffsikre journalistene som har meldt om noen Southgate-interesse.

Stick to Football-panelet var enige om at Dan Ashworth/Gareth Southgate-koblingen trolig er det som har ført til ryktene.
Powered by Labrador CMS