Nærbilde av Europa League-troféet, 26. oktober 2023. Trophy.

INEOS:

– I direkte dialog med UEFA

Publisert

2-1-seieren mot Manchester City på Wembley gjør at Manchester United har kvalifisert seg for spill i Europa likevel. 

Finaletriumfen gjør at United skal delta i neste sesongs Europa League. 

Et mulig problem med tanke på eierskapet er at Nice også har kvalifisert seg for samme turnering, og INEOS er selvsagt involvert i begge klubber, men ifølge Rich Fay i Manchester World er de sikre på at begge klubbene kommer til å få delta i Europa League. 

– Vi er kjent med situasjonen som begge klubbene befinner seg i, og er i direkte dialog med UEFA. Vi er sikre på at vi har en vei videre for neste sesong i Europa, heter det i en INEOS-uttalelse til nettstedet.

INEOS-gruppen eier for øyeblikket 27% av United, men planlagt videre investering vil løfte eierandelen over de 30 prosentene som er grensa for at reglene for multiklubbeierskap skal bli gjeldende.

En mulig løsning kan ifølge Manchester World være at United og Nice kan legge frem beviser til UEFA at de ikke har felles ledelse i de to klubbene. Selv om en har de samme eierne, kan en potensielt komme rundt problemet ved å argumentere for at en er seperate enheter som ikke deler på et felles teknisk personell.

Kobbie Mainoo senket Manchester City i FA-cupfinalen, og sørger for at både United og Nice spiller Europa League neste sesong hvis UEFA godkjenner det.
Powered by Labrador CMS