Montasje: Grace Clinton i Tottenham-drakt (3. mars 2024) og Marc Skinner med FA-cuptroféet (12. mai 2024).

– Hun er en fantastisk spiller

Publisert Sist oppdatert

Det var én Manchester United-spiller som ikke hadde det så hyggelig under kvinnenes FA-cupfinale på søndag. 

Grace Clinton er nemlig utlånt til Tottenham, og måtte stå over finalen siden det var akkurat United som var motstander. 

Det var ikke første gangen hun måtte finne seg i å se på en FA-cupfinale. I 2020 var hun i Everton-troppen som møtte Manchester City i finalen, og den da 17 år gamle midtbanespilleren var ubenyttet reserve. I tillegg var Clinton i fjor på Wembley for å se United mot Chelsea, men var uaktuell til den finalen siden hun var på lån til Bristol City den våren.

Clinton har uansett levert en fantastisk sesong for Tottenham, og for noen måneder siden fikk midtbanespilleren sin A-landslagsdebut for England – og tegnet seg på scoringslista i debuten. 

United-hovedtrener Marc Skinner – som har blitt kritisert for at han lånte ut Clinton heller enn å satse på henne selv denne sesongen – har medfølelse for Clintons frustrasjon på søndag – og har tro på at 21-åringen kan ha en stor fremtid i Manchester United.

– Alt jeg hører er at Tottenham ønsker å beholde Grace – selvsagt ønsker de å beholde Grace. Hun er en fantastisk spiller. Jeg fikk et øyeblikk med henne etter finalen, hvor jeg forklarte at det var en forferdelig situasjon at hun måtte gå glipp av den, men jeg har utfordret henne til å få oss tilbake dit i fremtiden, sa Skinner på onsdagens pressekonferanse.

Grace Clinton, trening, 12. mai 2023.
Grace Clinton i mai 2023.

– Vi får ikke nok ros for at vi identifiserte hennes kvaliteter i Everton, hentet henne til Manchester United, ga henne seks måneder her, og sendte henne på lån til Bristol City – hvor hun fikk erfaring. Hun dro så på lån til Tottenham for å få enda mer erfaring. Jeg synes ikke folk anerkjenner at det er en indivduell plan for hver spiller vi henter til klubben. Med Grace har det absolutt fungert.

– Jeg ønsker å hente henne tilbake til klubben, og la henne bli en del av det vi holder på med, for jeg tror hun vil ha en avgjørende betydning for hvordan vi kommer til å spille, sa Skinner. 

United-kvinnene spiller sesongens siste ligakamp mot et titteljaktende Chelsea på Old Trafford kommende lørdag. Kampstart er 16.00 (skandinavisk tid), og oppgjøret sendes på Viaplay-plattformen (det ser ikke ut til å være helt bestemt hvilken TV-kanal den sendes på).

Powered by Labrador CMS