eth2212

– Højlund og Reguilon klare mot Arsenal

Publisert Sist oppdatert

Søndag er det storkamp i London, Arsenal – United. Erik ten Hag møtte derfor pressen fredag ettermiddag.

Tre nye klare til Arsenal

I den første delen av pressekonferansen, som var åpen for alle, handlet det selvsagt om spillere som er tilgjengelig. Faktisk så kan tre nye spillere være med i troppen mot Arsenal.

– Ja, han (Rasmus Højlund) er klar til å starte. Vi har hatt en god treningsuke. Lørdag har vi en siste økt før kamp, men han gjør det bra, så han er tilgjengelig.

Han avviste at det lå et veldig mye større press på dansken enn på andre.

– I United er det et stort søkelys på alle. Her må det leveres av alle spillere i samtlige posisjoner, svarte Ten Hag konkret.

Den nye keeperen, Altay Bayindir, er også med i troppen. Det gjelder også Sergio Reguilon, som allerede har trent med førstelaget, selv om venstrebacken ikke var offentliggjort som ny United-spiller da pressekonferansen ble gjennomført.

– Han er allerede her, han har trent med oss og er en veldig erfaren spiller som har spilt for store klubber i La Liga og Premier League. Han har dermed en bra bakgrunn, og erfaring med intens fotball. Når vi har fått et problem med både Shaw og Malacia skadet så har vi håndtert en nødsituasjon veldig bra, sa United-manageren om Reguilon.

Ekstra viktig i januar?

Om den nye keeperen, Altay Bayindir, så sa han følgende:

bayindir010923
STOR GLEDE: Ten Hag og Bayindir sammen etter at kontrakten ble underskrevet. United har kontroll på den tyrkiske 25-åringen i fire år fremover.

– Vi har fulgt ham, og speidet intenst på ham. Vi mener at han har de rette kvalitetene for å passe inn, for å passe United og også engelsk fotball. Jeg er veldig glad for at vi hentet ham.

Ten Hag er kanskje ekstra glad for Bayindir-kjøpet, siden André Onana ser ut til å gjøre comeback på det kamerunske landslaget og dermed muligens kan forsvinne ut i deler av januar og februar.

Ifølge Ten Hag virket det imidlertid ikke om det var en endelig avgjørelse.

– Jeg vet alt om dette. Vi snakket om det allerede før vi signerte ham, så vi kommer til å ha tett kontakt med André om hvordan vi skal løse denne situasjonen. Vi er enige, vi vet hva vi skal gjøre, og hvordan vi har satt sammen stallen for å løse det HVIS det skulle skje. Men vi skal snakke om dette før en endelig avgjørelse tas.

– Troppen vår er sterk

Ten Hag ville ikke kommentere Sofyan Amrabat, som fredag ettermiddag også ble bekreftet med «Here We Go» til United.

– Det er så mange rykter, men er ikke det fint, da? Vi har handlet bra, vi har satt sammen en sterk tropp nå, og vi er klare til å kjempe.

Ten Hag bekreftet også at Scott McTominay og Harry Maguire blir i klubben.

– Ser man på terminlista så er jo den så tøff. Forrige sesong var ren galskap, men denne sesongen er enda lengre. Vi trenger en stor stall, men også kvalitet. Det har vi fått inn. Vi kan nå også spille ulike type systemer.

Dermed ser han frem mot Arsenal-kampen.

– Det er en av de største oppgjørene i Premier League. Det er alltid interessante kamper, intense kamper, mellom to lag som spiller offensiv fotball med de rette intensjoner. Jeg ser virkelig frem til den, sa Uniteds 53 år gamle nederlandske manager.

Merk: Den andre og «sperrede» delen av pressekonferansen offentliggjøres først sent lørdag kveld, slik at de engelske tabloidavisene skal kunne ha noe eget til søndagens aviser.

Powered by Labrador CMS