Her sørger McTominay for at United slår en 130 år gammel rekord!

United har aldri tidligere spilt 22 ligakamper på rad på øverste nivå i England uten én eneste poengdeling.  

Publisert Sist oppdatert

2016/17-sesongen huskes nok best for triumfene i Europa League og ligacupen i José Mourinhos første sesong på Old Trafford. 

Men dette var også sesongen der United spilte klart flest uavgjorte kamper av samtlige lag i Premier League. Hele 15 av Uniteds 38 kamper endte med poengdeling, og smått utrolige 10 av dem kom på Old Trafford der over halvparten av ligakampene endte uavgjort. 

Spol frem til den inneværende sesongen og det føles helt annerledes, ikke sant?

Om du er blant dem som synes det har vært påfallende få uavgjorte kamper det siste halvåret for United i Premier League, har du helt rett. 

NY REKORD: Scott McTominays andre scoring mot Chelsea gjorde ikke bare McTominay til denne sesongens toppscorer for United, den sørget også for at United slo en 130 år gammel rekord.

Etter Scott McTominays to mål i seieren mot Chelsea er United nå, i sterkt kontrast til 2016/17-sesongen, det eneste laget som ikke har spilt én eneste uavgjort kamp i Premier League denne sesongen. 

Den forrige poengdeling kom mot Tottenham i London tilbake i april for over syv måneder siden. Det betyr at United nå har 22 strake ligakamper på øverste nivå i England uten et eneste uavgjort-resultat og det har aldri skjedd tidligere, skal vi tro Uniteds egen hjemmeside manutd.com. 

Scott McTominays heading som besørget 2-1 mot Chelsea sørget dermed for at United slo den forrige rekorden som strakk seg helt tilbake til 1893/94-sesongen!

Den gangen, mellom setember og mars, mens United fremdeles gikk under navnet Newton Heath (navnebyttet til Manchester United kom i 1902, og United spilte hjemmekampene på Bank Street, like ved der Manchester Citys hjemmebane Etihad Stadium ligger i dag.  

På denne tiden var Norge fremdeles formelt sett en del av Sverige, Old Trafford var fremdeles nesten 16 år unna å bli ferdigstilt og det var fremdeles drøye 18 år til Titanic skulle krasje i et isfjell på jomfruturen. 

Rekorden totalt sett er på 26 kamper og ble satt bare noen år etter, men det var på nivå to i det engelske ligasystemet. 

United er uansett kun fire ligakamper unna å tangere også den rekorden.

Powered by Labrador CMS