Her blir Malard historisk - sikret et brukbart utgangspunkt før returoppgjøret

Foran 4827 tilskuere spilte Manchester United sitt kvinnelag tirsdag kveld en historisk kamp hjemme mot Paris Saint Germain på Leigh Sports Village.

Kampen var det første av to oppgjør i playoffen til kvinnenes Champions League og Uniteds første i turneringen noensinne.

Etter en første omgang hvor PSG var det soleklart beste laget var det motsatt i den andre. PSG tok riktignok ledelsen tidlig, men United slo tilbake etter scoring fra Melvine Malard som sørget for at det står 1-1 etter det første oppgjøret.

Med resultatet er det fortsatt mulighet for at drømmen om Champions League skal bli virkelig med returoppgjøret på Parc de Prince onsdag om en uke.

Nære marerittstart

PSG skjøt ut av startblokkene og hadde to gigantiske muligheter til å ta ledelsen allerede før det var spilt ti minutter.

Først etter at Hannah Blundell ble parkert av kenyanske Tabitha Chawinga ute på Uniteds høyreside og kantspilleren til PSG fikk avsluttet fra skrått hold mot Mary Earps som gjorde en god redning.

Bare minuttet senere glapp det igjen for United da Lieke Martens enkelt skubbet bort Maya Le Tissier før hun slapp ballen til nevnte Chawinga som fikk avslutte fritt fra 16 meter. Mary Earps kom offensivt ut og gjorde en fantastisk redning og slo ballen til corner.

Mary Earps i aksjon mot PSG.
AVVERGET MARERITTSTART: Mary Earps gjorde en fantastisk redning tidlig i første omgang og hindret at United havnet under tidlig.

Spilte seg inn i kampen

United stilte i en annen taktisk oppstilling enn hva vi er vant til å se når de spiller i WSL. Marc Skinner gikk for en 3-5-2-formasjon fra start av for å muligens overraske PSG.

Etter en hektisk start hvor United hadde mer enn nok med å bare holde unna spilte laget seg stadig mer inn i kampen i løpet av den første omgangen.

Nå skapte PSG riktignok flere brukbare muligheter og kom til flere skuddmuligheter, men United hadde likevel bedre kontroll over de mulighetene som bortelaget kom til.

United hadde også en god mulighet, selv om de ikke fikk registrert en eneste avslutning i den første omgangen. Lucia Garcia luktet et tilbakespill fra PSG-forsvarer Hunt og var nære ved å kunne runde keeper Picard, men den franske sisteskansen gjorde en meget god jobb og var først på ballen og avverget.

Hannah Blundell i tett duell med Tabitha Chawinga.
PÅ ETTERSKUDD: Hannah Blundell og resten av United-laget var nest best i det meste i den første omgangen.

Tidlig nedtur i andre omgang

Uniteds nye brasilianske tilskudd kom inn fra benken i pausen og gjorde seg bemerket umiddelbart. Ga PSG noe helt annet å tenke på med sin kraft og hurtighet på topp for United. Hadde flere gode initiativer de første ti minuttene av andre omgang som startet oppløftende for United.

Så kommer et øyeblikk med konsentrasjonssvikt i de bakre rekker hvor Baltimore slår en ball over Uniteds forsvar og gjør at Tabitha Chawinga kommer alene med Mary Earps og setter enkelt ballen i mål til ledelse for PSG.

Tabitha Chawinga gir PSG ledelsen mot United.
NEDTUR: PSG tok ledelsen tidlig i andre omgang da Chawinga satte ballen i mål.

Skinners grep lyktes

På tross av at United havnet under tidlig i andre omgang må det sies at Marc Skinner lyktes med grepene som ble gjort fra benken. Laget fremstod på en helt annen måte i den andre omgangen og var det klart beste laget både før og etter at PSG tok ledelsen.

Geyse fortsatte også etter PSG sitt ledermål å være den skapende kraften for United og sendte Leah Galton alene med keeper med en strålende gjennombruddspasning. Galton klarte ikke å holde hodet helt kaldt alene med Picaud og satte ballen utenfor.

Skinner satte så inn Miyazawa og Malard i jakten på en utlikning og fikk svar på tiltale umiddelbart. Først var Miyazawa nære scoring etter å ha avsluttet et flott angrep og på den påfølgende corneren dukket Melvine Malard opp inne i feltet og kranglet inn 1-1 på ekte goalgetter-vis etter at Millie Turner hadde vunnet den første duellen inne i feltet.

HISTORISK: Melvine Malard ble historisk da hun satte inn historiens første mål for kvinnelaget i en europeisk turnering.

Store dødballmuligheter

Det var en fotballkamp med svært høy intensitet som ble servert fra LSV. United var laget med mest energi og kraft så ut til å være det best trente laget.

Etter utlikningen fra Malard kjørte United på for nummer to og var ved flere anledninger svært nære, mye takket være den presise dødballfoten til Katie Zelem.

United-kapteinen serverte corner på corner som skapte gode muligheter for United. Nærmest var Millie Turner som satte pannen til fra bakre stolpe og kun ble hindret av en PSG-spiller som klarerte på strek.

Melvine Malard var på overtid også nære ved å bli den store helten da hun på et innlegg fra Miyazawa headet like utenfor fra 10 meter.

Katie Zelem maner lagvenninnene til innsats.
GOD: Katie Zelem var instrumentell i Uniteds angrepsspill og dødballfoten hennes var med på å skape store farligheter for United.

Manchester United 1-1 Paris Saint-Germain

UEFA Women's Champions League

Leigh Sports Village

0-1: Tabitha Chawinga (53), 1-1 Melvine Malard (70)

Manchester United: Mary Earps - Maya Le Tissier, Millie Turner, Gabby George -  Hannah Blundell, Katie Zelem (k), Lisa Naalsund (Hinata Miyazawa 66), Jayde Riviere (Geyse 46), Ella Toone - Leah Galton, Lucia Garcia (Melvine Malard 66)

Innbyttere: Phallon Tullis-Joyce, Safia Middleton-Patel, Hayley Ladd, Gemma Evans, Nikita Parris, Rachel Williams, Irene Guerrero

SLUTT

90+1 min. GOD UNITED-MULIGHET. Miyazawa med strålende innlegg til Malard som møter på første, men header like utenfor.

90 min. Tre minutter tillegg.

89 min. Hannah Blundell med godt initiativ. Legges i bakken på et hold hvor Zelem trives.

84 min. KANONADE MOT PSG-MÅLET. Katie Zelem slår en ny presis corner. Finner Millie Turner som har løpt seg fri på bakre. Stopperen header mot bakre, men ballen klareres på strek. Returen plukker Geyse opp og spiller til Hannah Blundell som skyter, men over fra 20 meter.

83 min. Geyse fortsetter å gi PSG-forsvaret mareritt. Denne gangen lurer hun Karchaoui og fyrer fra død vinkel. Picaud gir til corner.

81 min. United er livsfarlige på dødball. Katie Zelem serverer en ny strålende corner som Picaud kommer ut og bokser unna. Andreballen plukker Geyse opp og forsøker å komme til skudd. Innbytteren går i bakken og vil ha straffe, men dommer er heller ikke nå med på LSV sitt rop om straffe.

80 min. PSG-spillerne begynner å slite med kramper. Tempoet på LSV har vært skyhøyt kampen gjennom.

75 min. United ser ut til være laget som har mest krefter her.

70 min. MÅL! 1-1! Melvine Malard utlikner! Katie Zelem slår en corner mot bakre. Millie Turner er råsterk i lufta og får hodet på ballen og header den inn i femmeteren. Der har innbytter Malard revet seg fri og får hodet på ballen og setter inn 1-1 til øredøvende jubel på LSV!

70 min. UNITED TRYKKER PÅ. Geyse skaper mye trøbbel for PSG. Finner Toone som tar et smart løp inn i boks. Den engelske landslagsspilleren kikker opp og finner Miyazawa som skyter via en PSG-spiller og til corner.

66 min. BYTTER. Dobbeltbytte fra Skinner. Lisa Naalsund og Lucia Garcia tas av og erstattes av Hinata Miyazawa og Melvine Malard.

65 min. GIGANTISK SJANSE FOR UNITED! Geyse finner Leah Galton med en fantastisk pasning og Galton er gjennom inne i boksen. Avslutter på første berøring med en utrustende Picaud kommende mot seg og setter skuddet like utenfor.

64 min. Nytt skuddforsøk fra PSG. Denne gang fra Baltimore. Skudd fra 20 meter som går rett i fanget på Earps.

63 min. NÆRE KJEMPETABBE! Geyse holder på å snappe opp en pasning fra Picaud. Presser keeper som blir stressa og spiller fra seg ballen som går mellom beina på brasilianeren.

63 min. Dette er på ingen måte avgjort. United har gode tendenser i sitt angrepsspill etter grepene Skinner gjorde i pausen.

62 min. Skuddforsøk fra Albert. Amerikaneren får vende opp inne i feltet og skutt fra høyresiden av sekstenmeteren. Earps er etter den, men kontrollerer den utenfor.

58 min. Zelem slår en god corner som Picaud forsøker å slå unna, men bommer på. Ballen treffer i kroppen på De Almeida og LSV vil ha straffe. Den danske dommer er ikke med på publikums rop om straffe og PSG klarerer.

53 min. MÅL! PSG tar ledelsen. Det glipper i bakre rekker og Baltimore spiller ballen over Uniteds forsvar. Der starter Chawinga perfekt på offsidelinjen og kommer alene med Earps. Der gjør kenyaneren ingen feil og triller ballen i nettet. Frustrerende etter en oppløftende start på andre omgang.

51 min. United mye mer med i starten av andre omgang. Geyse har kommet inn og vist sin klasse på topp for United. Skinner har nå lagt om til en mer vant formasjon med fire forsvarsspillere.

47 min. Geyse viser seg frem umiddelbart. Kjører en piruett og drar seg løs ute til venstre. Skjærer inn fra venstresiden og fyrer fra 20 meter, men får ikke noe klem i avslutningen og skuddet går langt over.

46 min. BYTTE. Jayde Riviere går av etter en omgang og blir erstattet av Geyse.

46 min. Andre omgang sparkes i gang!

PAUSE

45+4 min. Skudd fra distanse fra Baltimore. Langt over fra den fotrappe kantspilleren.

45 min. Tillegg i spilletid på minimum fem minutter etter skaden til Jean-Francois.

37 min. Zelem spiller bort ballen veldig enkelt på midten og PSG kjører kontra. Baltimore drar seg inn i banen og finner Korbin Albert. Amerikaneren vender opp og fyrer fra 20 meter, men skuddet går godt over.

36 min. Jackie Groenen meier ned Lucia Garcia som er på vei fremover i banen. Likevel nøyer dommer seg med tilsnakk.

31 min. Småfarlig fra United. God pasning diagonalt fra Millie Turner mot Jayde Riviere. Canadieren får ikke ordentlig kontroll på ballen og sjansen spilles bort. Bedre tendenser fra United likevel etter en halvtime hvor det har vært stort sett PSG som har hatt ballen.

24 min. STOR MULIGHET FOR GARCIA. PSG roter det til og innbytter Hunt spiller en blind pasning tilbake mot egen keeper. Garcia lukter at her kan det komme en pasning og jager ball. Keeper Picaud kommer ut og gjør en god jobb når hun er først på ball mot Uniteds spanske angrepsspiller.

20 min. United henger virkelig i tauene. Baltimore herjer med Gabby George og får skutt fra kloss hold. Mary Earps redder enda en gang, men gir en skummel retur som Lieke Martens er først på og får hodet på fra fem-seks meter. United slipper igjen med skrekken etter en svak heading som går godt utenfor mål, selv på åpent mål.

18 min. United i trøbbel enda en gang. Jackie Groenen får skutt fra 20 meter. Millie Turner blokkerer til corner.

15 min. Stans i spillet etter at Oriane Jean-Francois blir liggende etter en duell med Lucia Garcia. PSG sin forsvarsspiller begraver ansiktet i drakta og blir båret av banen. Uhyggelige bilder.

11 min. Ny sjanse for bortelaget. Baltimore kommer rundt på høyrekanten mot Millie Turner og slår inn. Mary Earps på plass, men slår ballen ut i farlig område. United får klarert.

6 min. United og manager Marc Skinner har forsøkt å overraske PSG med en taktisk vri vi ikke har sett fra United tidligere. Ser ut til å spille en slags 3-5-2-formasjon fremfor det vante 4-2-3-1. Så langt har det ikke fungert spesielt bra og United har havnet i trøbbel gang på gang.

3 min. Ny gigantisk sjanse for bortelaget! Maya Le Tissier blir for veik i en løpsduell med Lieke Martens. Den nederlandske stjernen tar med seg ball fremover før hun slipper til Chawinga som får avslutte fritt fra 16 meter. Mary Earps er offensiv og kommer ut på fem meter gjør en kjemperedning og slår til corner.

2 min. Kjempesjanse for PSG! Hannah Blundell blir fraløpt av Tabita Chawinga som kommer rundt på kant og får avslutte fra kloss hold. Heldigvis for United så er vinkelen såpass spiss at Earps får kontroll på den.

1 min. Kampen sparkes i gang. Uniteds jakt på Champions League-plass er offisielt i gang.