Ashton Missin med ballen mot Swindon i FA Youth Cup, 16. januar 2024.

Helsvart kveld– United ute av FA Youth Cup

U18-laget har vunnet samtlige elleve ligakamper denne sesongen, og var soleklare favoritter borte mot Swindon Town i FA Youth Cup-kampen tirsdag kveld.

Men selv veldig gode lag, og spennende spillere, kan ha en elendig dag på jobb, og det hadde United i denne kampen, og to Swindon-mål i førsteomgang sørget for at det ble en 2-0-seier til hjemmelaget, og United er ute av turneringen.

United traff hverandre knapt med pasninger, og det er vanskelig å trekke frem noen som helst som ikke hadde en dårlig dag på jobb.

Da ender det gjerne med tap, og det var bare synd at denne virkelig dårlige dagen skulle komme akkurat i FA Youth Cup.

Nå må United prøve å revansjere seg på lørdag ved å vinne sin 12. ligakamp på rad hjemme mot Manchester City – laget som trolig blir Uniteds største konkurrent i U18-ligaen.

Ameen x2

Det var ingen tvil om at United-trenerne tok dette seriøst, for de kunne ikke stilt så veldig mye sterkere med de tilgjengelige spillerne.

Likevel var de såpass klare favoritter at en selvsagt kunne lure litt på om United-spillerne kom til å undervurdere denne oppgaven, men i starten av kampen så det ikke slik ut. United hadde grei kontroll, og fremstod som det beste laget.

Så kom det et baklengsmål litt ut av ingenting, og United-spillerne så med en gang mer stresset ut. Presisjonen – som allerede hadde vært lite imponerende – sank med flere hakk, og selv om en dårlig gressmatte må få litt av skylda for det, så var det uansett et altfor dårlig nivå fra United-spillerne. Undertegnede har knapt sett så mange slurvete pasninger i løpet av en førsteomgang, og det var ikke engang noe enormt sjokk da Swindon doblet til 2-0 etter en Jack Kingdon-feil.

Begge Swindons mål ble scoret av Botan Ameen, og de gikk til pause med en fortjent 2-0-ledelse, og United var i trøbbel.

Lagoppstillingen i FA Youth Cup-kampen mot Swindon, 16. januar: Bak fra venstre: Ethan Wheatley, Ethan Williams, Jacob Devaney, Elyh Harrison, Jack Kingdon. Foran fra venstre: Jack Fletcher, Ashton Missin, Habeeb Ogunneye, Louis Jackson, Harry Amass og Jayce Fitzgerald.
LAGOPPSTILLINGEN: Bak fra venstre: Ethan Wheatley, Ethan Williams, Jacob Devaney, Elyh Harrison, Jack Kingdon. Foran fra venstre: Jack Fletcher, Ashton Missin, Habeeb Ogunneye, Louis Jackson, Harry Amass og Jayce Fitzgerald.

Marerittet fortsatte

Andreomgangen startet mistenkelig likt som den første, og etter bare litt over ti minutter gjorde United et dobbeltbytte. Jayce Fitzgerald og Ethan Williams ble byttet ut, og inn kom Ruben Curley og James Scanlon.

Det så en stund ut til å utgjøre en forskjell, men etter et opphold i spillet på grunn av noen Swindon-skader forsvant rytmen igjen fra United-spillet, og de få minuttene med OK United-spill ble som en oase i en knusktørr ørken av en fotballkamp.

Senere kom også Victor Musa inn for Jacob Devaney, uten at det hjalp.

Jack Fletcher hadde kanskje den største sjansen for United, men etter å ha storspilt mot Derby, hadde heller ikke han en god dag på The County Ground.

Dermed er det Swindon som skal møte enten Gillingham eller Sunderland i neste runde av FA Youth Cup.

Ethan Williams prøver å drible en Swindon-spiller, 16. januar 2024. U18.
HADDE EN FORFERDELIG DAG PÅ JOBB: Ethan Williams, som ble matchvinner i forrige runde. Williams var dessverre ikke akkurat alene.

U18: Swindon Town 2–0 (2-0) United

FA Youth Cup, 4. runde
The County Ground, Swindon

Mål: 1-0 Botan Ameen (14.), 2-0 Ameen.

Manchester United: Elyh Harrison – Habeeb Ogunneye, Louis Jackson (C), Jack Kingdon, Harry Amass – Jayce Fitzgerald (Ruben Curley, 56.), Jacob Devaney (Victor Musa, 76.) – Ashton Missin, Jack Fletcher, Ethan Williams (James Scanlon, 56.) – Ethan Wheatley.

Ubenyttede innbyttere: Thomas Myles, Reece Munro, Bendito Mantato, Finley McAllister.

1: Kampen er i gang!

2: Ingen tvil om at United stiller sterkt i denne kampen. Bør være klare favoritter her.

3: Williams går i bakken i Swindon-feltet, men dommeren velger å la være å peke på straffemerket. Ble kanskje hindret litt der, men virker som en OK avgjørelse av dommeren.

7: Ikke så mye som har skjedd hittil. Banen ser ikke helt optimal ut.

8: Fletcher med noen fine piruetter, men kommer seg bare nesten til skudd. Han dominerte i forrige runde i denne turneringen, da United slo ut Derby.

11: Glimrende Fitzgerald-vending før han slår en pasning til Missin som viser seg å være ganske god. Missin får ikke slått inn i denne situasjonen.

14: MÅL. Litt ut av ingenting tar Swindon i ledelsen! Litt heldige, og litt dårlig markeringsspill i United-forsvaret hvor det plutselig er en Swindon-spiller helt alene på bakerste stolpe før Ogunneye reagerer. Han slår inn igjen foran mål hvor ballen settes inn bak Harrison av Botan Ameen.

16: Swindon med et skudd over. Ufarlig.

18: Wheatley spilles gjennom av Fletcher, og klarer å komme seg til et innlegg, men innlegget havner bak mål.

22: United virker noe stresset etter å ha havnet under her. Så ut til å ha kontroll over kampen før målet.

23: United med et lovende angrep, men så er det offside.

30: Det har ikke vært en veldig god halvtime for spillere som heter Ethan. Williams har ikke vært spesielt god, og Ethan Wheatley har kanskje vært den svakeste spilleren på banen.

31: Williams legges i bakken, og United får frispark på OK hold. Av en eller annen grunn klager keeper på avgjørelsen, og får et gult kort.

32: Williams tar frisparket selv, men det går i muren og inn til keeper.

33: Swindon kommer seg til et ganske ufarlig skudd igjen. Ingen problemer for Harrison.

36: Nytt ufarlig Swindon-skudd. Kunne blitt skummelt like før da en Swindon-spiller plutselig var bortimot alene gjennom, men en dårlig ballberøring hindrer det i å bli farlig.

38: MÅL. Swindon og Ameen scorer igjen! Kingdon med en feilberegning som gjør at Ameen plutselig er gjennom, og så kommer skuddet litt overraskende på Harrison. Nå får U18-laget virkelig testet seg!

42: Det slurves så mye her nå. Det virker som om United-spillerne har blitt svimle da de kjørte gjennom den absurde rundkjøringen ikke langt fra stadion.

45+1: Det legges til tre minutter. Hadde gjort seg med et reduseringsmål nå før pause.

45+4: Wheatley løper inn i feltet med ballen, men har ikke kontroll, og Swindon får tak i ballen, Wheatley går i bakken, og spillet går videre.

PAUSE. Ben Thornley sa like før pause at han nesten vil gå så langt som å si at laget som scorer det neste målet kommer til å vinne.

46: Andre omgang er i gang. Ingen bytter – men det kan ikke være lenge før det skjer hvis ikke ting bedrer seg drastisk.

47: Swindon får omgangens første skudd etter at de plutselig har ballen på Uniteds halvdel etter at Devaney feilberegner en heading, men skuddet er ikke noe som får opp pulsen til Elyh Harrison.

48: Ameen med et skudd utenfor – en situasjon som oppstod etter en feilpasning av Williams. United starter den andre omgangen på samme måte som den første omgangen var.

49: Igjen slurver United på egen banehalvdel, denne gangen er det kaptein Louis Jackson, og plutselig får Alston en gigantsjanse, men Elyh Harrison slår til med en utrolig viktig redning!

50: Missin får ballen fra Fletcher, og slår ballen over til bakerste stolpe, og der skyter Fitzgerald i nettveggen. Det ble en litt for skrå vinkel.

53: Jeg synes Jacob Devaney var god mot Newcastle i helga, men han er for sent ute til det meste i denne kampen. Jeg blir ikke overrasket om han erstattes av Ruben Curley snart.

54: Wheatley med en god vending inne boksen, og kommer seg nesten til skudd, men så får en Swindon-spiller taklet ballen ut til et hjørnespark. Corneren blir til en ny corner, men den går ut til utspark fra keeper etter å ha gått forbi alle. United gjør seg klar til å gjøre noen bytter.

56: BYTTER: Ruben Curley og James Scanlon erstatter Jayce Fitzgerald og Ethan Williams.

58: Fletcher med Uniteds største sjanse hittil! Dessverre rett på keeper.

59: Plutselig kommer Kingdon seg til et skudd, men igjen rett på keeper. United ser uansett mye bedre ut nå.

68: Ikke så mye som skjer akkurat nå, men det skal sies at det har vært et opphold på grunn av noen småskader siden forrige oppdatering.

70: Vi nevnte tidligere at det ikke har vært en god dag for spillere som heter Ethan, men det gjelder navnet Jack også. Jack Kingdon har hatt en dårlig dag, og det samme har Jack Fletcher også.

71: United går seg inn i trøbbel to ganger på kort tid på høyresiden. Verken Habeeb Ogunneye eller Ashton Missin har fått til stort her. Kan ikke huske å ha sett hele laget svikte på denne måten på en stund.

75: Wheatley får ballen fra Fletcher inni Swindons straffefelt, og ser ut til å kunne komme seg til skudd, men oppofrende forsvarsspill hindrer han i å få skutt. 15 minutter igjen! Om United scorer, så kan dette bli veldig interessant. Nå er det mest frustrerende.

76: BYTTE: Victor Musa kommer inn for Jacob Devaney. Offensivt bytte. Svak dag på jobb for Devaney.

80: Wheatley har knapt truffet en eneste lagkamerat med en pasning i dag. Han er nesten ustoppelig på sitt beste, men han kan også være veldig frustrerende på dårlige dager. Ti minutter igjen!

82: Curley får en skuddmulighet like innenfor boksen, men ballen har en vanskelig sprett, og skuddet går utenfor.

84: Endelig ser United ut til å ha Swindon litt i ubalanse etter at Fletcher vinner ballen i en god posisjon, men så gir han ballen til Wheatley, som umiddelbart sentrer den løst til en Swindon-spiller. Han har en slik dag, tydeligvis.

86: Farlig situasjon i Swindon-boksen, men så handser innbytter Musa.

90+1: Det legges til bare fem minutter. Pussig, med tanke på flere opphold i spillet, mange bytter og mye uthaling av tid.

90+1: United-frisparkinnlegg treffer Musa, men Musa treffer ikke skikkelig. Rett på keeper.

90+4: Litt meningsløs krangling på midtbanen nå. United er frustrerte nå. Ser ut til at det er Curley som havner i konflikt i en situasjon der.