Erik ten Hag, 21.10.2023.

– Harry spiller på den måten vi ønsker at han skal spille

Publisert Sist oppdatert

Pressekonferansen med Erik ten Hag etter Sheffield United-kampen startet med at BBCs Simon Stone spurte nederlenderen om det å vinne, og å vinne takket være et så flott mål, en passende hyllest til Sir Bobby Charlton.

– Vi er glade for at vi klarte det [å vinne]. I førsteomgangen synes jeg ikke akkurat at det var Sir Bobby-standard over det vi leverte, men andreomgangen var litt bedre. Vi var veldig triste etter å ha hørt nyheten, og tankene våre går til familien – spesielt hans kone Lady Norma, barna og barnebarna.

– Med hans bortgang så er det en legende og gigant som er borte. Hans prestasjoner var helt enorme, og en kan se den effekten han har hatt globalt, ikke bare i England. Det er helt utrolig det han fikk til med alle de kampene, alle de målene og alle de titlene. Jeg har aldri hatt den æren av å møte ham, men det jeg har hørt er at han var svært ydmyk til tross for alle sine troféer. Han var en stor personlighet, og et eksempel for oss alle.

Ten Hag ble også spurt om nyheten om dødsfallet påvirket forberedelsene på noen måte.

– Jeg hørte at noen spillere ble inspirerte av det. De ønsket å vinne for å markere det. Det var absolutt en ekstra motivasjon, sa Ten Hag.

FØR KAMPEN: Sir Bobby-hyllest på Bramall Lane.

Ten Hag ble spurt mer om hva som ble gjort for å vinne, og gjentok da sin misnøye med en del av det United viste lenge.

– Førsteomgangen vår var... Vi kan snakke lenge eller kort om det, men det var ikke en god kamp da fra vår side. En ser det ofte etter landslagsperioder, og spesielt med oss med så mange endringer i lagoppstillingene våre, at rutinene ikke er helt på plass. 

– I førsteomgangen i dag lot vi det bli Sheffield Uniteds kamp. Organiseringen var ikke god. Vi gjorde noen endringer i pausen, og vi ble bedre organisert, ble mer rolige, holdt bedre på ballen, ble ikke for direkte, vi klarte å svitsje spillet. Vi fikk kontroll over kampen, og skapte sjanser, og til slutt er det også fortjent at vi vant, og det var et vakkert mål.

Ten Hag ga videre uttrykk for at United i førsteomgangen korrigerte seg litt for mye etter Sheffield United i oppspillsfasen, men fulgte opp med å rose stopperne etter at United klarte å omstille seg, og han var spesielt fornøyd med Maguire.

– Jeg må si til Harry – og Jonny også – men Harry spiller på den måten vi ønsker at han skal spille. Han er veldig proaktiv, og uten ball så er han dominant mot motstanderne, går inn ved behov, leser spillet, og gir god dekning. Men han var også veldig proaktiv med ball, leverer gode pasninger, vertikale pasninger, gode crossballer. Jeg er fornøyd med hvordan han spilte.

Ten Hag bekreftet også at Højlund-byttet blant annet hadde med kampene som kommer å gjøre, at det handler om å holde ham frisk og rask i tillegg til at det handlet om å gi andre [Martial] sjansen.

Viaplays høydepunkter fra kampen:

Powered by Labrador CMS