Erik ten Hag tar Donny van de Beek i handa på trening, 8. desember 2022.

TEN HAG OM VAN DE BEEKS UNITED-PROBLEMER: 

– Han var ikke den spilleren jeg hadde hatt i Ajax

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag er under press etter en svak første halvdel av sesongen. United er ute av Europa og ute av ligacupen. 

I Premier League har United havnet kraftig på etterskudd, og FA-cupen kan bli en kjærkommen opptur om mannskapet hans slår League One-klubben Wigan mandag kveld. 

Men om det ikke skjer vet også nederlenderen at presset bare vil øke i omfang. 

Både på ham selv og spillerne. 

LADER OPP TIL WIGAN: United-spillerne har de siste dagene hatt fullt fokus på oppgjøret mot Wigan mandag kveld.

På pressekonferansens del 2, som hadde sperrefrist like før midnatt, handlet noen av spørsmålene uansett om en som definitivt ikke er med mot Wigan, nemlig Donny van de Beek, en samtale som også etter hvert begynte å handle om det presset United-spillerne er under.

Van de Beeks lån til Eintracht Frankfurt har blitt bekreftet, og det er lite som tyder på at han har en fremtid i United, selv om nederlenderen var veldig viktig for Ten Hag første gode Ajax-lag, og Ten Hag ble spurt om han vet hvorfor det ikke har fungert for midtbanespilleren i United.

– Ja, han har hatt mange skader, og det er det første av alt. Jeg har nå jobbet to år med ham [her], og før det jobbet han under andre managere her også, og har hatt enda et lån [til Everton i 2021/22]. Helt siden jeg kom inn her i United, så var han ikke den spilleren jeg hadde hatt i Ajax, fordi han var skadet, og var så mye utilgjengelig. Så slet han lenge med å rehabiliteres fra den skaden, så jeg tenker at det sannsynligvis er hovedgrunnen til at han ikke spilte. 

Videre påpekte Ten Hag at United egentlig hadde tenkt å låne Van de Beek ut i sommer, og at det var vanskelig i United i høst pga konkurranse om plassene, og nye signeringer på midtbanen.

HAR VÆRT LITE INVOLVERT: Donny van de Beek.

Ten Hag fikk videre spørsmål om han frykter at andre spillere vil droppe å reise til United pga frykt for karrieren vil gå i samme retning som Van de Beeks, men da gjorde Ten Hag det klart at det her vil være store individuelle forskjeller.

– Jeg kan si én ting klinkende klart og det er at Premier League er en tøff liga. Det er også tøft å spille for Manchester United for det ville vært enklere å spille for mer eller mindre et hvilket som helst annen lag enn United fordi presset alltid er så stort.

– Du må håndtere det. Men om du har selvtillit så er dette den største og beste utfordringen, for dette er definitivt den klubben du ønsker å være i som spiller. Det avhenger spesielt av spillernes karakterstyrke og deres personlighet, forklarte Ten Hag videre. 

På direkte spørsmål om han trodde de største endringene med INEOS i førersetet for den sportslige utviklingen av United ville ligge på spillerlogistikken, benyttet Ten Hag nok en gang muligheten til å fortelle om de positive samtalene med Sir Jim Ratcliffe og Sir Dave Brailsford. 

– Etter samtalene vi hadde fikk jeg en fantastisk følelse etterpå. De har personlighet, ideer, og ønsker en en prosess så jeg er veldig positiv og tror det vil være til fordel for Manchester United, sa Ten Hag.

Sir Jim Ratcliffe og Sir Dave Brailsford snakker med Erik ten Hag på Carrington, 3. januar 2024.
SNAKKET LENGE SAMMEN: Sir Jim Ratcliffe, Erik ten Hag og Sir Dave Brailsford.
Powered by Labrador CMS