- Han skaffer seg alltid tid med ballen

Selv om han bare er 18 år gammel, roser Erik ten Hag Kobbie Mainoo og han trekker særlig frem én kvalitet hos unggutten som selv mange erfarne spillere sliter med.  

Publisert Sist oppdatert

For Erik ten Hag og Manchester United gjelder det å riste av seg både skuffelsen og det rufsete forsvarsspillet fra midtukens Champions League-oppgjør mot Galatasaray i Istanbul. 

Nå er det Premier League som gjelder og en vrien bortekamp mot hjemmesterke Newcastle. 

Til den kampen er det ventet at unggutten Kobbie Mainoo har gode muligheter til å gå inn på laget igjen etter en imponerende forestilling i 3-0-seieren mot Everton på Goodison Park. 

- Tar mange riktige avgjørelser

Mot Galatasaray startet Mainoo på benken, men kom inn etter en knapp time for Sofyan Amrabat. Erik ten Hag sier det er viktig å rotere på laget slik at ikke kampbelastningen på enkelte spillere blir for stor. 

Nederlenderen legger imidlertid ikke skjul på at han er imponert over nivået til 18 år gamle Mainoo. 

STOR FREMTID: Kobbie Mainoo er bare 18 år gammel, men roses av Erik ten Hag for evnen til å skaffe seg tid takket være det strålende overblikket.

- Det første spørsmålet en må stille er om han er klar eller ikke. Han viste søndag at han er klar. Vi har tre kamper på seks dager og flere muligheter vi kan benytte oss av. Han har et godt overblikk og scanner omgivelsene hele tiden. Det ser ut til at han alltid har god tid. Han har godt overblikk og tar mange riktige avgjørelser, forklarte Ten Hag på fredagens pressekonferanse før Newcastle-kampen. 

Etter 3-0-seieren ble Mainoo kåret til banens beste av united.nos lesere med snittkarakteren 8,31, mens Mainoo måtte dele bestemannspremien med keeper André Onana på united.nos børs med karakteren 8. 

- Han hever seg

Etter 3-3 mot Galatasaray i Istanbul henger Uniteds Champions League-avansement i en syltynn tråd. United må slå gruppevinner Bayern München hjemme og samtidig håpe og be om at oppgjøret mellom FC København og Galatasaray ender uavgjort. 

SOLID I PREMIER LEAGUE: Andre Onana har levert langt bedre spill i Premier League enn i Champions League denne sesongen.

Nok en gang havnet keeper André Onana i søkelyset etter svakt keeperspill, men Erik ten Hag var rask til å understreke at keeperen har vært solid i Premier League denne sesongen. 

- Om dere analyserer Onana nøye vil dere se at han er den nest beste keeperen i Premier League statistisk sett. I Champions League har han gjort noen feil, men dere har sett hvordan han har respondert på svake kamper. Han hever seg og spiller veldig bra. Han har en sterk personlighet, poengterte Ten Hag. 

- Stor respekt

Manchester United har vunnet de siste fire ligakampene på fremmed gress og 3-0-seieren mot Everton førte United opp på 6. plass på tabellen, ett poeng foran Newcastle. 

Men det er en tøff oppgave som venter Ten Hags mannskap i nordøst-England lørdag kveld.  

Lørdagens verter har vunnet de siste fem ligakampene på eget gress med den imponerende målforskjellen 12-1 og har blant annet slått Arsenal (1-0) og Chelsea (4-1) siden forrige hjemmetap som kom mot Liverpool i slutten av august. 

- Jeg har stor respekt for dem og dette er en stor utfordring for oss. Vi vet vi må være på vårt beste, forklarte Ten Hag. 

Del to av pressekonferansen har sperrefrist til sent fredag kveld. 

Powered by Labrador CMS