- Han kommer til å nå langt 

Victor Lindelöf startet også denne sesongen som et rotasjonsalternativ i forsvarsrekka for United, men denne, som den forrige sesongen har svensken fått plenty av spilletid på grunn av skader og viser sin viktighet for United.

Publisert

Siden den nå 29 år gamle forsvarsspilleren ankom United for seks og et halvt år siden har han fått ikle seg United-drakta hele 256 ganger, noe som er fjerde mest i dagens United-tropp kun bak Marcus Rashford, Anthony Martial og Luke Shaw.

Som en av de mest erfarne i form av kamper spilt forteller svensken i et intervju med klubbens mediekanal at han ønsker å fremstå som en rollemodell og leder.

- Jeg forsøker alltid å være en leder og hjelpe alle i klubben. Det er viktig for meg å dele av mine erfaringer rundt det jeg har opplevd og hva man kan tenke i gitte situasjoner. Jeg mener det er veldig viktig å gjøre det. Det er viktig å ha spillere som tar ansvar i en tropp.

Store talenter

En som kan nyte godt av Lindelöfs erfaring er Willy Kambwala. Den unge franskmannen har fått sin ilddåp i United-trøya denne sesongen og ble lille julaften kastet inn fra start borte mot West Ham. Siden har 19-åringen også fått minutter mot Aston Villa, Manchester City og nå sist mot Everton i tillegg til i cupkamper mot Wigan og Newport County.

Lindelöf har bare lovord å si om den unge franske midtstopperen.

- Han er et stort talent, han ser selvfølgelig enda veldig ung, men jeg mener han kan ha en stor fremtid foran seg. Når det gjelder spillere som han så handler det om at man må prate med dem og gi av sin erfaring slik at de vet hva de skal gjøre.

Fra et talent, til en som for alvor har fått sitt gjennombrudd på den store scenen. Kobbie Mainoo er en spiller som virkelig har imponert i United-drakta etter sitt inntog fra start mot Everton på Goodison Park i november. Lindelöf mener det er få grenser for hvor langt 18-åringen kan nå.

- Han er en fantastisk spiller og er veldig, veldig smart til å være så ung. Han har den riktige innstillingen og mentaliteten. Han holder beina plantet på jorda, noe jeg mener er det beste for ham, å plukke opp ting fra de eldre spillerne og lære så mye som mulig av dem.

- Hvis han kan fortsette å gjøre slik han gjør på banen nå så vil han bli en helt fantastisk spiller i fremtiden. Han har allerede begynt å få litt erfaring, noe som er uvanlig for en så ung spiller.

Victor Lindelöf og Kobbie Mainoo i aksjon mot Galatasaray.
LOVORD: Victor Lindelöf er full av beundring for nivået Kobbie Mainoo er på tross sin unge alder.

Trofejakt

United har kun to ting å fokusere på resten av denne sesongen, å kvalifisere seg til neste sesongs Champions League, og å ta FA-cup-troféet. 

Svensken er klar på at det er et mål og en forventning United må ha hver eneste sesong.

- En klubb som Manchester United skal alltid være med å kjempe om troféer. Der har vi kun én mulighet igjen med FA-cupen.

 Svaret på om United fortsatt vil ha muligheten for å løfte et trofé denne sesongen får vi søndag da Liverpool er motstander i kvartfinalen i FA-cupen hjemme på Old Trafford.

Powered by Labrador CMS