Nick Cox, Kobbie Mainoo og Erik ten Hag

MAINOO FULLROSER SJEFEN:

– Han har hjulpet meg veldig mye og vært en viktig faktor min utvikling

Publisert Sist oppdatert

Kobbie Mainoo har tatt enorme steg som fotballspiller de siste par månedene.

18-åringen har vist seg som en verdifull brikke på Manchester United-midtbanen, og ved to anledninger har han også tegnet seg på scoringslista. Mot Wolverhampton ble han attpåtil matchvinner.

Det store gjennombruddet hadde trolig også kommet tidligere om det ikke hadde vært for langtidsskaden han pådro seg underveis i sesongoppkjøringen.

I et intervju med klubbmediene er 18-åringen uansett klar på at Erik ten Hag forventet mye av ham så straks han ble en fast del av førstelagstroppen.

– Han har alltid vært tydelig på at jeg skal være mer dominant og kreve ballen hele tiden. Da jeg tok steget opp på førstelaget indikerte han at skulle pushe meg, og det gjorde han, forteller Mainoo.

DE UNGE DIAMANTENE: Kobbie Mainoo og Alejandro Garnacho har begge tatt steget fra klubbens akademi til å bli toneangivende spillere på seniorlaget.

Den unge juvelen gir Ten Hag mye av æren for at stegene han har tatt som fotballspiller det siste året.

– Han har hjulpet meg veldig mye, og han veileder meg hele tiden. Sammen med resten av seniorspillerne har han vært en viktig faktor for utviklingen min. All honnør til ham, skryter Mainoo.

18-åringens første kamp fra start kom borte mot Everton på Goodison Park i november. Noen dager senere ble han byttet inn i heksgryta i Istanbul da det ble 3-3 borte mot Galatasaray.

– Det er ikke blant de enkleste stedene å spille, gliser Mainoo.

– Jeg nøt begge kampene. Atmosfæren var fantastiske begge steder, særlig mot Galatasaray.

Avslutningsvis trekker han også fram det avgjørende målet på Molineux som et stort høydepunkt fra gjennombruddssesongen på seniornivå.

– Det var helt sykt! Jeg har sett målet om igjen et par hundre ganger, og først nå har det sunket inn. Det var et fantastisk øyeblikk. Målet mot Newport er selvfølgelig fortsatt spesielt, men målet mot Wolves havner akkurat litt foran, sier Mainoo.

Les alt fra intervjuet her.

MATCHVINNER: Kobbie Mainoo hentet fram et knippe elegans da han avgjorde for Manchester United borte mot Wolverhampton på Molineux.Powered by Labrador CMS