TIDLIGERE LAGKAMERAT TIL UNITED.NO:

– Han er god nok til å danke ut Onana

Publisert Sist oppdatert

Altay Bayindir venter fortsatt på sjansen mellom stengene på Old Trafford etter sommerens overgang fra Fenerbahce. Heller ikke mot League One-motstander Wigan i FA-cupen var det hans tur.

Førstekeeper André Onana har imidlertid reist til Afrikamesterskapet for å representere Kamerun, som tidligere denne uka tok seg videre til åttedelsfinalen. Da ligger det i kortene at den tyrkiske landslagsburvokteren omsider får sin etterlengtede sjanse. 

– Altay er god nok til å ta plassen til Onana, sier Joshua King til united.no. 

Rent teoretisk fremstår det hele som et vikariat, men Onana har vært variabel, er i forsvarsposisjon og forsøkte sågar å utsette utreisen til mesterskapet så lenge som mulig. Det kan utvilsomt tolkes som et signal på at han frykter for den faste plassen sin i United-buret.

Joshua King, som var i United mellom 2009-2013, spiller i Fenerbahce og ble godt kjent med Bayindir - før sisteskansen byttet beite i sommer. 

Og den 25 år gamle keeperen får de beste skussmål fra sin tidligere lagkamerat. 

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Joshua King (bildet) og Altay Bayindir. Foto:

– Først og fremst er han en klassefyr. Han er veldig vokal og også en bra mann å ha i garderoben, forteller King til united.no.

Den 198 centimeter lange tyrkeren er så godt som et helt ubeskrevet for United-fansen, men kan skilte med over 100 kamper for det tyrkiske hovedstadslaget og har også flere landskamper for Tyrkia  - senest i seieren mot Tyskland i november. 

– Han er veldig god på strek og en reaksjonssterk keeper. Og han har veldig gode utspark, beskriver King.

– United bruker jo Onana veldig aktivt i frispilling. Hvordan kler dette Bayindir - hvordan er han med ballen i beina?

– Han kommer til å klare seg bra, forsikrer King. 

Powered by Labrador CMS