Jayde Riviere smiler, 28. januar 2024

– Går glipp av skjebnekampen

Publisert Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag (13.30 skandinavisk tid) spiller United-kvinnene en utrolig viktig ligakamp. 

Motstander er Arsenal – det topp tre-laget det er mest realistisk at United kan ta igjen (det er fire poeng opp). Seier vil bety at United er med i kampen om Champions League-kvalifisering for fullt igjen. Uavgjort betyr at det fortsatt vil se vanskelig ut. Med tap vil det se nesten umulig ut, siden sju poengs avstand er veldig mye i WSL.

Det utsolgte oppgjøret på Emirates Stadium sendes på V Sport 2 (Norge), TV3 Max (Danmark) og Viaplay (hele Skandinavia).

Uniteds hadde et håp om å få Jayde Riviere tilbake til Arsenal-kampen etter at hun måtte ut med skade mot Brighton i starten av måneden, men United-hovedtrener Marc Skinner bekreftet på pressekonferansen før helga at den kanadiske høyrebacken etter alt å dømme mangler mot The Gunners.

– Alle skal være tilgjengelige bortsett fra Jayde Riviere. Hun fikk jo en smell, så hun vil nok gå glipp av kampen, og hun er i rehabilitering. Utenom henne, så er alle – unntatt de som er langtidsskadet – tilgjengelige, og aktuelle for kampen. 

Marc Skinner på sidelinjen, 4. februar 2024.
FÅR ET VANSKELIGERE LAGUTTAK MOT ARSENAL: Marc Skinner.

Riviere har vært viktig for Uniteds spill de siste månedene, selv om hun ikke er like dominerende fra sin høyrebackposisjon som Ona Batlle var. 23-åringens tempo og energi har uansett gjort United mer dynamiske enn de fremstår uten henne, siden løsningen vanligvis har vært å flytte Hannah Blundell over fra venstrebacken til høyrebacken, og å plassere Gemma Evans på venstreback. 

Evans har ikke imponert, og en del United-supportere håper nok at Skinner velger en annen løsning i en så viktig kamp som den mot Arsenal. 

Det går an å se for seg Leah Galton gå ned på venstrebacken, og så finnes det også noen mulige vikarløsninger på høyrebacken. Aoife Mannion gjorde comeback mot Southampton i FA-cupen, og hun imponerte stort mot Arsenal forrige sesong uten nevneverdig kamptrening, og hun har spilt høyreback tidligere selv om hun for United stort sett har spilt midtstopper. Hvis hun hadde gått inn sentralt, så er det også naturlig å nevne at Maya Le Tissier spilte en del høyreback for Brighton før hun kom til United, men i United har hun bortimot utelukkende spilt stopper. Ellers har også Hayley Ladd spilt en del forsvar, litt for United og mye for Wales, så hun kan også være en del av en nødløsning. 

Aller helst skulle nok Skinner uansett hatt Riviere tilgjengelig.

Aoife Mannion ankommer Old Trafford, 19. november 2023.
AKTUELL FOR SPILL IGJEN: Aoife Mannion.
Powered by Labrador CMS