MIRROR: 

Forlot forhandlingene om Ronaldo, Sanchez og Maguire – nå vil Berrada endre lønnsstrukturen på Old Trafford

Publisert Sist oppdatert

Manchester United og skyhøye lønninger har vært tett sammenvevd i mange år.

Paul Pogba, Cristiano Ronaldo, David de Gea og Alexis Sanchez tjente alle solide mengder med penger i løpet av sine år på Old Trafford.

Av dagens spillere hanker både Casemiro, Raphaël Varane og Marcus Rashford inn mer enn 300.000 pund i uken. United betaler også store deler av Jadon Sanchos lønn selv om engelskmannen er på utlån hos Borussia Dortmund.

De høye utbetalingene har kommet til tross for svært varierende resultater sportslig.

Også på overgangsmarkedet har United hatt en vond tendens til å bla opp i overkant store summer for enkelte spillere. Jadon Sancho, Antony og Casemiro er nokså ferske eksempler.

INGEN SUKSESS: Alexis Sanchez fikk det ikke til å stemme på Old Trafford.

Akkurat det skal Sir Jim Ratcliffe og Omar Berrada ifølge Mirror være svært lystne på å gjøre noe med.

Manchester Uniteds påtroppende toppsjef (CEO) skal nemlig ha noen ess i ermet fra tiden hos byrival City, der han hadde stor suksess med klubbens lønnsstruktur.

Å få orden på det skal være én av Ratcliffes hovedprioriteringer når han nå formelt har gått inn på eiersiden i Manchester United. Prestasjonsbaserte bonuser og utbetalinger er ventet å bli en nøkkelfaktor. 

Med andre skal leveransen på banen i langt større grad ha innvirkning på spillernes lønnsslipper. 

City ble nylig den første klubben i England til å bikke spinnville 400 millioner pund i årlige utbetalinger til spillerne. Det har imidlertid skjedd parallelt med stor suksess sportslig. United har ifølge Mirror 330 millioner pund i utgifter på samme post.

Sir Jim Ratcliffe, Erik ten Hag og Sir Dave Brailsford på Carrington.
VIL TA GREP: Sir Jim Ratcliffe har omsider fått sin formelle grønne lys som minoritetseier i Manchester United. Nå starter den krevende jobben med å bringe klubben tilbake til gamle høyder.

Berrada viste seg som en begavet forhandler på Etihad. Ifølge Mirror-journalist Simon Mullock forlot han forhandlingene med Juventus og Arsenal om henholdsvis Ronaldo (2021) og Sanchez (2018) da han så at summene ble dyrere enn det City så som aktuelt å betale. 

Det samme gjorde han med Leicester og West Ham da de lyseblå forhandlet om henholdsvis Harry Maguire (2019) og Declan Rice (2023).

Mullock skriver avslutningsvis, som også har blitt omtalt flere ganger, at Ratcliffe er svært lysten på å få fortgang i jakten på Dan Ashworth og Jason Wilcox til det sportslige apparatet.

SKYHØYE LØNNINGER: Jadon Sancho og Cristiano Ronaldo ble begge tilbudt en solid mengde lønn da de skrev under for Manchester United i 2021.
Powered by Labrador CMS