For og imot: Erik ten Hag

Manchester Evening News´ United-ekspert har listet opp fordeler og ulemper ved å beholde Erik ten Hag.

Publisert Sist oppdatert

Argumentene for å beholde Ten Hag

Det første argumentet Samuel Luckhurst trekker fram er utvikling av unge spillere. Under tiden i Ajax fikk Ten Hag stor suksess med Matthijs de Ligt og Frenkie de Jong, og i United har han neppe gjort det dårligere. Alejandro Garnacho blomstret under nederlenderens første sesong i United og fortsetter å være en viktig spiller. 

Under sommerens overgangsvindu ble Rasmus Højlund hentet til en enorm sum til tross for å bare ha scoret ti mål i Italia. Manageren hadde troen på 21-åringen, noe som viste seg å stemme da han på nyåret satt rekord etter å ha scoret i seks kamper på rad i Premier League. Højlund er den yngste spilleren som har klart dette. 

Kobbie Mainoo kan selvsagt ikke gå i glemmeboka. Spillet hans snakker for seg selv. 18-åringen har startet 18 ligakamper denne sesongen og fikk nylig sin debut for England. Willy Kambwala må også trekkes frem.  19-åringen startet mot Liverpool søndag og leverte en svært god prestasjon. 

Oddsen er på Uniteds side for å kunne ta seg til FA-cupfinalen når de møter Coventry. Dette betyr tre finaler på to sesonger, og potensielt to troféer. Nederlendern stoppet troféetørken på nesten seks år i fjor, og kan gå inn i rekka med Sir Matt Busby, Tommy Docherty og Sir Alex Ferguson, for managere som har ledet United til påfølgende FA-cupfinaler. 

Manchester Evening News-journalisten roser Ten Hags arbeid for å gjenopprette autoritet til managerrollen og mener at håndteringen hans av problematiske spillere har vært feilfri. 

Jadon Sancho havnet i kulda etter at han anklaget Ten Hag for å lyve og Marcus Rashford har blitt disiplinert to ganger denne sesongen for aktiviteter utenfor banen. La oss heller ikke glemme Cristiano Ronaldo.

I tillegg til å utvikle nye, unge talenter, har han også forbedret nøkkelspillere som allerede var i klubben. Diogo Dalot har nådd nye høyder under Ten Hag. Harry Maguire, Bruno Fernandes, Luke Shaw,  Aaron Wan-Bissaka og Scott McTominay kan også nevnes. 

Argumentet for å sparke Ten Hag

Samuel Luckhurst mener at Ten Hag mangler spillestil og viser til at poengdelingen mot Liverpool hadde lite med manageren å gjøre. 2-2 resultatet reddet United fra sitt 13. ligatap denne sesongen, men United-eksperten mener at han allerede står med for mange tap. 

Gjentakelse av feil er noe vi har sett mye til de siste kampene. I den fjerde runden tapte United mot Arsenal etter å ha sluppet inn mål på overtid. Denne regla har gjentatt seg. Bare de siste tre kampene har United mistet syv poeng i kampens sluttminutter. 

Skadelisten til United har vært, og er fortsatt veldig lang. Luckhurst kritiserer håndtering av skadde spillere og mener de har kommet tilbake for tidlig. Han skriver at Varane, Evans, Martinez og Shaw har forverret skadene sine etter å ha blitt hastet tilbake de siste to månedene. 

Lisandro Martinez ligger nede skadet mot West Ham.

Med nederlenderen i sjefsstolen har klubben brukt over 400 millioner pund. Ingen av signeringene har levd fullt opp til forventningene. United endte på en tredjeplass forrige sesong og brukte nesten 200 millioner pund under overgangsvinduet for å styrke posisjonen. Å falle tre plasser ned på tabellen er uforklarlig, mener journalisten.

Å ikke kvalifisere seg for Champions League er nok blant de største grunnene til at manageren sitter utrygt. Luckhurst mener at United ikke vil klare å sikre seg, selv hvis femteplassen sikrer en vei til Champions League. 

"Du kan alltid fortsette å bytte managere. Hvis noe er ødelagt, må det fikses", avslutter Manchester Evening News-journalisten.

Powered by Labrador CMS