André Onana ankommer Old Trafford, 14. januar 2024.

Flytrøbbel for Onana – ikke i kamptroppen

Publisert Sist oppdatert

André Onana ble værende igjen i England slik at han kunne spille kampene mot Wigan og Tottenham, men har så reist til Elfenbenskysten for å være med i Afrikamesterskapet for Kamerun. 

18.00 mandag spiller Kamerun mot Guinea i den første kampen i gruppespillet, og eksakt hva som var landslagssjef Rigoberts Songs plan vet vi ikke, men alt gikk i alle fall ikke etter planen for Onana. 

Han reiste på et privatfly som skulle lande i Yamoussoukro, byen hvor Kameruns åpningskamp skulle spilles, men flyet kunne ikke lande der på grunn av tåke, meldes det

Dermed endte det med at han måtte lande i hovedstaden Abidjan, og så ble det en tretimers biltur til Yamoussoukro.

Han kom frem noen timer før kampen, men om planen var å ha han med i troppen, så ville det uansett ikke vært en ideell oppladning, og det endte med at Onana rett og slett ikke er i kamptroppen til mandagens kamp. Slektningen Fabrice Ondoa står heller i mål for Kamerun, mens Devis Epassy og Simon Ngapandouetnbu er på benken.

Kamerun klarte bare 1-1 mot Guinea, selv om de spilte elleve mot ti i mer enn halve kampen. Baklengsmålet kom etter ikke spesielt imponerende keeperarbeid – men det skal sies at forsvarsarbeidet i den situasjonen var enda verre.

I den andre kampen i gruppe C, så vant Senegal enkelt 3-0 mot Gambia tidligere mandag.

Powered by Labrador CMS