SUPPORTERCUPEN 2024:

Finaletap for skadeplagede United

Publisert Sist oppdatert

Lørdag var det duket for årets Supportercup for britiske lag, hvor Manchester United, som fortsatt har til gode å gå helt til topps i turneringen, stilte med to lag.

Begge lagene tok seg videre fra gruppespillet, før det sa stopp for United 1 i åttedelsfinalen.

United 2 gikk imidlertid hele veien til finalen hvor erkerivalen Liverpool ventet, men der ble det 4-1-tap for et lag som - i likhet med 2023/24-sesongens utgave av Manchester United - slet stort med skader og blant annet måtte låne manageren for United 1, Rune Dahl, i finalen.

Dahl kommer selv med følgende oppsummering av cupen:

«Da var det klart for Supportercupen 2024. Den 32. utgaven av denne cupen som ble arrangert første gang i 1992. Manchester United har stilt lag i alle år, men fortsatt ikke klart å hente vinnerpokalen hjem.

Kl. 8.30 lørdag morgen på Hundsund kunstgress på Snarøya møtte 20 kampklare United-supportere opp. Vi var i år påmeldt med to lag. Manchester United 1 som var 11 stk, som var påmeldt gjennom united.no og Manchester United 2 som besto av Red Army Oslo. Manager Rune Dahl ledet United 1 og Mubashar Ali var coach på United 2. 

Etter en litt treg start for begge i første kamp, så klarte begge lag å komme seg videre etter seier i siste kamp. 

United 1 gruppespill: 2-2 mot Stoke, 0-6 mot Ipswich, 2-0 mot Chelsea

United 2 gruppespill: 0-1 mot Chelsea, 8-2 mot Leicester, 6-2 mot Southampton

Da var det klart for 8-delsfinaler. United 1 møtte et av innledende puljers mest imponerende lag, nemlig Bury. De ble rett og slett gode og det ble et 3-0 tap for United. Gutta kjempa tappert og holdt 0-0 i halve kampen. 

United 2 møtte i sin 8-delsfinale Leeds 1. Og dette ble, akkurat som i England, en hatkamp. Harde taklinger og høy temperatur, men United kriga seg til en fortjent 3-0 seier. 

United 2 hadde et par sene forfall, og dette begynte nå å vise seg. I 8-delsfinalen hadde de 8 spillere. Dvs. en innbytter, og han var attpåtil skadet. Men de kriga videre. 

Først i kvartfinalen mot Chelsea som endte 2-2. Gutta satte alle sine straffer i straffekonken og var klar for semifinalen mot Bury. 

En tett og jevn kamp hvor United ledet 1-0 lenge. Rett før slutt utlignet Bury. Og det ble nok en straffesparkkonkurranse. Etter to gode redninger fra Uniteds keeper var laget klar for finale. Mot Liverpool. 

Utfordringen før denne finalen var at flere spillere hadde pådradd seg ulike skader. Flere spillere hanglet seg gjennom kampen og manager Rune Dahl måtte spille hele kampen. Heroisk innsats av alle, men det endte, dessverre med et 4-1-tap. 

Så er det bare å prøve på nytt i 2025. Har du lyst å være med så følg med på united.no for påmelding i starten av mai neste år. 

I år var det det ikke nok påmeldinger til at vi kunne stille to lag, men takk til Red Army Oslo som stilte opp. Og takk til alle som var med å bidra til en flott lørdag.»

Powered by Labrador CMS