Fikk spørsmål om Solskjær-utspill: – Du må tilpasse deg

Publisert

I Sky Sports-podkasten «Stick to Football» røpet Ole Gunnar Solskjær tidligere denne uka at det var enkelte spillere som takket nei til å bære kapteinsbindet i enkeltkamper da han var United-manager, og at de gjerne fikk andre til å fortelle det til ham.

Det forklarte kristiansunderen til dels med at spillere nå til dags er en annen generasjon enn tidligere - «generasjon Z».

På del to av fredagens pressekonferanse med Erik ten Hag fikk nederlenderen spørsmål om hvordan han ser på utfordringer med den nåværende generasjonen i United-garderoben, etter Solskjærs utspill.

– Det er åpenbart noen utfordringer, men jeg tenker at du alltid som manager må tilpasse deg tiden og til generasjonen. Ikke forvent at de skal tilpasse seg deg. Som manager og trenerteam må du tilpasse deg en ny generasjon, sier Ten Hag.

– Du må finne ut hvordan de lever, hvordan de føler seg, hvordan de tenker. Så må du finne en måte å coache dem, håndtere det, og finne den rette strategien for å få den rette tilnærmingen til å motivere dem, fortsetter han.

Ten Hag legger ikke skjul på at ting er annerledes nå enn til bare for 15-20 år siden.

– Nå er det mye mer utfordrende å være som et lag. Spillere er mye mer sine egne individer, og rundt seg har de sine egne business-team, sine egne selskaper.

– Hvordan opplever du det i United sammenlignet med i Ajax?

– Det er ikke det samme, det er annerledes. 

– Men som jeg sier, så elsker jeg å være her, og jobbe med spillerne i garderoben her. Jeg elsker karakterene her og personlighetene, påpeker Ten Hag.

Powered by Labrador CMS