Pep Guardiola, 23.09.2023.

Fikk spørsmål om Pellistris City-stikk

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke bare Erik ten Hag som fredag holdt sin pressekonferanse før Manchester-derbyet – City-sjef Pep Guardiola møtte også pressen. 

– Old Trafford er et spesielt sted å dra til, også for fansen vår, men det er bare en fotballkamp. Det er ikke en FA-cupfinale eller en av de siste kampene hvor det å vinne eller tape kan avgjøre om en vinner Premier League eller ikke. Det er fortsatt 87 poeng å spille om, så det er nok en kamp, og vi må være fokuserte på hva vi må gjøre for å slå dem, sa spanjolen.

– United er alltid farlige, uansett hvilken manager de har. De har individuelle kvaliteter, og har evnen til å være nest best og så bare score mål likevel.

Guardiola ønsket ikke å uttale seg om United kan utfordre om ligatittelen, og sa at en kan spørre ham på nytt når ni kamper gjenstår i stedet for nå som ni kamper er spilt.

En av journalistene lurte på om Guardiola hadde hørt Facundo Pellistris kommentarer om Manchester City, noe han ikke hadde. 

Pellistri skal nemlig i et intervju med en uruguyansk radiokanal ha uttalt følgende: 

– Alt handler om United i Manchester. Du ser ikke City-drakter eller flagg. Noen ganger går jeg og kjæresten min ut og sier «la oss prøve å finne en», og vi ser dem ikke.

– Jeg vil ta en prat med Puma-avdelingen og spørre «hva har skjedd? Hvorfor har vi ikke drakter [i Manchester]?» spøkte Guardiola. 

– Det er ok. Hvis denne gutten og kjæresten hans tror det, så er det helt ok.

Da samme journalist etterpå sa «over til et mer seriøst spørsmål», så avbrøt Guardiola også for å si «Sier du at det Pellistri sa ikke var seriøst?»

SER INGEN CITY-DRAKTER I MANCHESTER: Facundo Pellistri.
SER INGEN CITY-DRAKTER I MANCHESTER: Facundo Pellistri.

– Trenger tid

Guardiola roste også André Onana, og la til: 

– Alle trenger tid til å tilpasse seg [til et nytt land], og det gjelder både managere og spillere, men jeg synes at han er en god keeper.

Han ga også uttrykk for at han håper at Onana vil gi City færre problemer på søndag enn han gjorde i Champions League-finalen, da han imponerte mot de lyseblå.

Guardiola fikk også spørsmål om Sir Bobby Charlton, og da også om de to unge City-supporterne som har blitt utestengt etter å ha sunget usmakelige sanger om United-legenden etter at dødsfallet ble kjent underveis i Citys kamp sist helg.

– De representerer ikke oss. Alkohol får frem det dårlige i folk. At Mike Summerbee drar til Old Trafford for å signere boka [kondolanseboka, journ.anm.] representerer oss.  Vi har stor respekt for Manchester United, og det beviser vi både når vi vinner og taper. Vi har mye respekt, og spesielt for en ikonisk figur som Bobby Charlton. Søndag kommer vi til å være en del av det, og vi sender våre kondolanser til United og til engelsk fotball, sa Guardiola.

Powered by Labrador CMS