Marc Skinner snakker med Sky Sports før Tottenham Hotspur Women 0-4 Manchester United, 10. desember 2023.

Fikk spørsmål om egen fremtid: – Jeg vil gi absolutt alt hver dag så lenge jeg er United-manager

Publisert Sist oppdatert

«Marc Skinner faced the music, but it was as if he did not want to listen.»

Slik startet en Daily Mail-sak om Marc Skinner tirsdag, en sak som handler om at ropene om at Marc Skinner må gå blir stadig mer høylydte. Artikkelforfatter Kathryn Batte skrev at det er ganske unikt i kvinnefotballen at fansen viser så tydelig misnøye med manageren. The Athletic hadde også en sak om presset på Skinner mandag.

Det var dermed ikke så overraskende at Skinners fremtid ble et tema også på tirsdagens pressekonferanse, om enn med en litt annen innfallsvinkel, hvor Skinner ble spurt om egen kontraktssituasjon siden kontrakten hans går ut den kommende sommeren. 

– Samtalene pågår. Fra mitt perspektiv, som en person som alltid ønsker å sette familien først, så er en del av det at jeg ønsker at familien min skal bli ivaretatt, men realiteten at vi fortsatt har samtaler rundt det. Men en må egentlig være så fokusert på jobben at det kan bli en distraksjon, og jeg trenger ikke distraksjoner. For meg handler det bare om jobben som skal gjøres, og jeg vil gi absolutt alt hver dag så lenge jeg er United-manager, og ellers vil forretningsfolkene styre med forretningene.

Marc Skinner på sidelinjen under Chelsea Women-United Women, 21. januar 2024.
UNDER PRESS: Marc Skinner – som selv insisterer på at samtaler pågår om en ny kontrakt.

Onsdagens ligacupkamp borte mot Manchester City ble ikke overraskende også et tema – det var jo det pressekonferansen egentlig handlet om – og Skinner ga uttrykk for at det kunne bli noen endringer på laget. 

Han kom også med en skadeoppdatering, og kunne blant annet fortelle at Melvine Malard trente igjen mandag etter å ha gått glipp av Chelsea-kampen med en liten skade. Den franske angrepsspilleren kommer til å bli ytterligere undersøkt i dag (tirsdag).

Da er det verre at Jayde Riviere skal ha fått en smell i løpet av kampen, og også må undersøkes. United har få gode backalternativer, så Skinner vil nok gjerne ha den kanadiske høyrebacken tilgjengelig.

Ellers skal Aoife Mannion fortsatt være noen uker unna, mens sommersigneringene Hinata Miyazawa, Gabby George og Emma Watson alle fortsatt er langtidsskadet.

Onsdagens kamp spilles 20.00 (skandinavisk tid). United vil uansett gå videre som gruppevinner om de unngår tap i ordinær tid (selv om det skulle bli tap i en eventuell straffekonkurranse). Ved tap i ordinær tid vil City gå videre som gruppevinner, og United må håpe på å bli et av de to beste toerlagene.

Kampen blir sendt på FA Player, og skal også være tilgjengelig på MUTV.

Jayde Riviere i aksjon, 21. januar 2024. Manchester United Women.
USIKKER TIL CITY-KAMPEN: Jayde Riviere.
Powered by Labrador CMS