Fikk du med deg dette Onana-trikset?

United-keeperen overrasket mange under Liverpool-kampen.

Publisert Sist oppdatert

Underveis i kampen mellom Manchester United og Liverpool ble det vist nærbilder av André Onana som smurte det som så ut som vaselin på keeperhanskene. 

Trikset har siden blitt mye omtalt i engelske medier og blant supportere. 

Etter kampen var The Athletic i kontakt med det nettstedet beskriver som «personer med nær tilknytning til Onana». De avviste at det var vaselin det var snakk om, men i stedet en annen substans som var egnet til å gi keeperen et bedre grep om ballen.

Andre Onana overrasket mange ved å smøre det som lignet på vaselin på keeperhanskene under kampen mot Liverpool. Trikset er imidlertid mye vanligere enn man skulle tro.

Om det stemmer eller ei er uvisst, men om det faktisk var  vaselin United-keeperen benyttet seg av, er han slett ikke den første som gjør det. I motsetning til hva en skulle tro, gir vaselin et bedre grep om ballen for målvaktene i regnvær. 

Både Ben Foster, Joe Hart og England-keeper Jordan Pickford har benyttet seg av dette tidligere. Det samme har Bayern Münchens burvokter Manuel Neuer.

Det er imidlertid en hake ved dette trikset. 

Vaselin på keeperhanskene kan gi en positiv effekt på kort sikt når det regner, men nettstedet gloveglu.com advarer likevel keepere flest om å benytte seg av vaselin fordi den trekker inn i hanskene og gjør at latex-belegget i hanskene sprekker fortere når hanskene tørker. Dermed forkortes også levetiden på hanskene. 

Onana får imidlertid neppe bruk for vaselin-krukken sin på lørdag når United møter Bournemouth. Det er nemlig meldt sol og 15 grader i badebyen.

Powered by Labrador CMS