FORRIGE SESONGS MAKTDEMONSTRASJON:

«Festfotball, portugisisk marsj og Fred til 9,5»

Publisert Sist oppdatert

Få ting varmer et fotballhjerte mer enn en gnistrende god forestilling der det aller meste fungerer etter planen. 

Forrige sesongs 2-0-seier mot Tottenham passer utvilsomt inn i den kategorien.

Etter en vaklende sesongstart med store plusser (seire mot Liverpool og Arsenal) og fryktelige minuser (stortap mot City og Brentford), var det en mektig fortelling som ble skrevet på Old Trafford 19. oktober 2022.

United kjørte over Tottenham fra første spark på ballen, og en kunstsamler hadde trolig plassert en god bunke lapper på bordet for å se stjernegalleriet med Raphaël Varane, Lisandro Martinez, Casemiro, Antony, Bruno Fernandes og Marcus Rashford skinne og skape et mesterverk under flomlysene i Manchester.

Den kanskje fremste arkitekten het imidlertid Fred. Brasilianeren som stort sett ble husket for varierende prestasjoner hentet denne oktoberkvelden frem den flotteste og mest dyrebare malepenselen i skrinet.

På supporterklubbens børs spilte 30-åringen til 9,5 på børsen, med følgende begrunnelse:

«Jeg har aldri sett ham bedre for United. Det er bare en ting å si: Verdensklasse, og det mot en så god motstander som Tottenham. For en revansje. (...). La oss aldri si et stygt ord om Fred igjen.»

United vant kampen 2-0 etter scoringer fra nevnte Fred og Fernandes.

Oppgjøret huskes naturligvis også for Cristiano Ronaldos mye omtalte marsj vekk fra gressmatta på tampen av oppgjøret. Portugiseren ble benket til kampen, og da han ikke ble byttet innpå i løpet av det han selv mente var rimelig tid, valgte han å spasere inn i garderoben. 

Kanskje hadde Ronaldo hattricket fra 3-2-seieren sesongen før i bakhodet da han ikke ville bli værende på benken til sluttsignalet.

KONTROVERSIELLE EXITER: Cristiano Ronaldo og Jadon Sancho havnet begge på kant med Erik ten Hag før de forlot klubben, henholdsvis i form av kontraktterminering og et utlån til Borussia Dortmund.

Så vet vi alle hvordan den fortellingen skulle vise seg å ende.

Med unntak av nevnte Fred, David de Gea og Jadon Sancho, kan samtlige av de åtte andre i startoppstillingen fra 2-0-seieren være med når en ny historie skal skrives på Old Trafford søndag, også denne gangen under skinnende flomlys.

Nye stjerner har også blitt født. Alejandro Garnacho spilte i beste fall en perifer rolle i United-laget den gangen, mens Kobbie Mainoo var et ubeskrevet blad. 

Rasmus Højlund er nok også svært lysten på å bygge videre på scoringen fra forrige ligakamp på Old Trafford mot Aston Villa. Dansken ble snytt for ligakampen i august på grunn av skaden han tok med seg inn i sesongen.

Powered by Labrador CMS