Michael Oliver dømmer frispark i kampen mellom Tottenham og United i august.

- Et tredje kort på vei ned i dommerens lomme

Publisert Sist oppdatert

Et tredje kort er på vei ned i dommerens lomme i fotballen.

Telegraph sitter på informasjon og skriver i en såkalt eksklusiv sak at fotballens regelorgan, International Football Association Board (IFAB), har bestemt at dommerne nå også skal ha et blått kort i lomma sammen med det gule og det røde kortet, noe som vil bli annonsert fredag.

Det blå kortet kommer til å bli delt ut til spillere som begår kyniske taklinger, som for eksempel ved å stanse en kontring eller om man er oppe i ansiktet til dommeren og kjefter på en dommeravgjørelse. 

Straffen innebærer at spilleren blir sendt i en straffeboks og må være ute av banen i ti minutter, noe som gjør at laget må spille ti minutter med en mann mindre. I likhet med gule kort så vil to blå kort i løpet av samme kamp bety rødt kort for en spiller. Det samme vil ett blått og ett gult kort innebære. 

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skrev for en tid siden en kommentar om dette, hvor han skrev at han ble oppgitt bare av tanken.

Toppligaer og høyprestisje-turneringer kommer til å bli unnlatt i den innledende testingen av den nye regelen, men det er ventet at det blå kortet vil kunne bli tatt i bruk i profesjonell fotball så tidlig som til sommeren. 

Dette kan ifølge Telegraph inkludere FA-cupen for både kvinner og menn ettersom om det engelske forbundet vurderer å melde seg frivillig til å teste ut den nye ordningen.

NEGATIV: UEFA-president Aleksander Ceferin stiller seg svært negativ til forslaget til IFAB om innføring av blått kort i fotballen.
NEGATIV: UEFA-president Aleksander Ceferin stiller seg svært negativ til forslaget til IFAB om innføring av blått kort i fotballen.

UEFA-president Aleksander Ceferin har tidligere uttalt at en slik regelendring ikke vil være positiv for fotballen og har stilt seg veldig negativ til en slik endring.

- Dette er ikke fotball lengre.

Likevel kan UEFA bli overstyrt og tvunget til å ta i bruk det blå kortet dersom IFAB kommer gjennom med lovforslaget. 

Powered by Labrador CMS