- Et stadion i verdensklasse vil gjøre underverker for regionen

Sir Jim Ratcliffe gir seg ikke i jakten på støtte for en ny storstue for Manchester United

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med Sky News er United-eieren klar i sin tale hva gjelder å få støtte til en ny stadion for Manchester United og det han kaller «et Wembley i nord».

På kampen mot Arsenal på Old Trafford hadde Ratcliffe med seg Sir Keir Starmer som leder opposisjonspartiet Labour i den britiske politikken, en kamp United tapte 1-0.

INOES-gründeren fortsetter å presse på for å få offentlige støttemidler til å få til en bygging av et nytt Old Trafford og oppgradering også av områdene rundt, det selv om det ikke er noen åpenbar politisk støtte fra myndighetene.

Til Sky Sports argumenterer Ratcliffe med å se på fotballhistorien og hvor de mest suksessrike lagene i engelsk fotball faktisk holder til.

- Det er en veldig god sak, etter mitt syn. Å ha et stort stadion i nord vil gi ringvirkninger for den nordlige delen av landet når det kommer til fotball. Hvis man ser på antall Champions League-titler lag fra nordvest har vunnet så er det 10, mens London kun har vunnet to. 

- Likevel må alle fra nord reise helt ned til London for å se en stor fotballkamp. Det burde være en slik (en stor stadion i nord) etter min mening.

Ratcliffe peker også på effekten det vil ha på Manchester som by.

- Det er veldig viktig for den sørlige dele av Manchester, altså å regenerere.

- Manchester er Englands andre hovedstad i landet der den industrielle revolusjon startet og et slikt fornyelsesprosjekt, det å ha et stadion i verdensklasse tror jeg vil gi drivkraften også til å gjenoppbygge regionen.

Powered by Labrador CMS