MUST-LEDEREN LANSERER OLD TRAFFORD-FORSLAG:

– Et potensial for at supporterne kan spytte inn penger i stadionprosjektet

Publisert Sist oppdatert

James Ducker i The Telegraph publiserte tirsdag en lang artikkel om Sir Jim Ratcliffes angivelse ambisjon om å lage en slags «Wembley of the North».

Onsdag ruller Ducker Old Trafford-ballen videre med en sak der leder av Manchester United Supporters Trust, Duncan Drasdo, lanserer et forslag om å la klubbens supportere bidra i finansieringen av et eventuelt nytt stadionprosjekt.

MUST-lederen er først og fremst klar på at supportergruppen tar imot det ambisiøse forslaget med åpne armer.

– Det er helt klart en interessant idé og det ligger en mulighet for at stadionutviklingen kan være en katalysator for økonomisk og samfunnsmessig utvikling, forteller Drasdo til avisen.

Han erkjenner imidlertid at det ikke ville blitt lett å nå gjennom med en slik løsning der supporterne bidrar fra egen lommebok.

– Du forventer at noen vil være i mot å bruke vanlige folks penger på det som tross alt er en privat eiendel, selv om det gir fordeler for samfunnet som helhet, forklarer han.

Drasdo er klar på at det på flere områder ligger et stort potensial i å la klubbens supportere bidra med midler til et omfattende stadionprosjekt.

– Med det enorme antallet supportere er det tenkelig at de sammen kan bidra med en signifikant sum. Den kanskje største verdien vil eventuelt være at supporterne jobber sammen med klubben mot et felles mål og at de eier en betydelig del av klubben og arenaen, slår MUST-lederen fast.

– Det må selvfølgelig kunne rettferdiggjøres ut fra økonomisk og samfunnsnyttig perspektiv, fortsetter Drasdo.

Det skal som kjent dreie seg om enten en utbygging av nåværende arena eller at man muligens kan bygge et nytt Old Trafford på områdene United eier like ved siden av Old Trafford nå.

Videre i artikkelen understreker Drasdo at det må legges til rette for en grundig debatt om hva som er det beste for klubben.

Det er veldig naturlig at det kommer emosjonelle reaksjoner og sterke følelser i kjølvannet av et slikt forslag. Det virker som INEOS har et sympatisk syn på dette. Vi er nødt til å sammenligne konkrete forslag før vi tar en avgjørelse, sier Drasdo.

Merk: Ratcliffe har allerede øremerket ytterligere 237 millioner pund til Uniteds infrastruktur, når hans minoritetskjøp av United blir godkjent.

Hele intervjuet med Drasdo kan du lese her.

Robin van Persie skyter Manchester United til ligagull.
HISTORISK SUS: Her spikrer Robin van Persie Manchester Uniteds 20. serietittel, klubbens foreløpig siste. Avgjørelsen falt hjemme på Old Trafford i 3-0-seieren mot Aston Villa.
Powered by Labrador CMS