Newports Will Evans jubler etter å ha scoret mot Manchester United i FA-cupen, 28. januar 2024.

AVISRUNDEN:

«Et dypt forankret problem som INEOS må ta tak i så snart som mulig»

Publisert

Her er en gjennomgang av hva noen av de engelske journalistene skriver etter søndagens 4-2-seier borte mot Newport County i FA-cupen. 

Henry Winter, The Times

Newports helhet er større enn summen av de enkelte delene. Uniteds helhet er mindre enn summen av de enkelte delen.

United vant, og unngikk en ydmykelse som ville lagt mer press på Erik ten Hag, og er videre til en kamp i femte runde mot enten Bristol City eller Nottingham Forest, men de kan ikke fortsette med å skru av på denne måten. Ten Hag stilte faktisk med sin beste ellever, med bare Marcus Rashford som manglet – enten syk eller straffet. United hadde både regjerende verdensmestere og tidligere verdensmestere som spilte mot en tidligere bonde, en fyr født i Bronx og en klubbnomade som har vært i 12 EFL-klubber i en alder av 27 år. 

SCORET MOT UNITED: Bryn Morris.

Ten Hag hadde spillere med en sterk CV, og teknisk kvalitet, men Newport-trener Graham Coughlan hadde sterke karakterer til disposisjon. United tok ledelsen, og ledet med to mål før 12 minutter var gått, og tok så foten av gasspedalen. Uansett om det er arroganse, selvtilfredshet, mangel på konsentrasjon, individuelle feil eller manglende vilje til å ta ansvar, så er det et dypt forankret problem som INEOS, og Sir Dave Brailsford som var på kampen, må ta tak i så snart som mulig.

Det var noen av de hvitkledde som stod frem under vanskelige omstendigheter. Bruno Fernandes klager kanskje, men han gjemmer seg aldri. Luke Shaw er en skikkelig proff, som er opptatt av både egne prestasjoner og lagets prestasjoner. Kobbie Mainoo scoret sitt første United-mål, og ser ut til å ha den riktige personligheten i tillegg til teknikk under press til å oppnå suksess. Altay Bayindir fremstod trygg i debuten sin, og hadde spesielt en fin redning mot slutten. Uniteds forsvar ser alltid mer motstandsdyktige ut med Lisandro Martínez involvert. Men det at Newport hadde 17 skuddforsøk, 7 av dem på mål, signaliserer hvor enkelt det var å spille seg gjennom United til tider.

POSITIV: Kobbie Mainoo, her sammen med Alejandro Garnacho etter å ha scoret sitt første seniormål.

Jeremy Wilson, Daily Telegraph

Selv det som til slutt kanskje kunne se ut som en rutinemessig progresjon til FA-cupens femte runde, bidro bare til å intensivere spørsmålene rundt Erik ten Hag. 

Ja, Manchester United klarte å holde det siste håpet om et trofé denne sesongen levende, men med Marcus Rashfords fravær hengende over seg, og med spillere som vaklet etter å raskt gitt fra seg en tomålsledelse, så var det enda en dag som så ut til å svekke heller enn å styrke managerens posisjon.

Ten Hag nektet før kampen å si om det hadde vært samtaler med Sir Jim Ratcliffe om en kontrakt som går ut etter neste sesong, men innrømmet at han som enhver manager må bevise noe dag for dag.

Statusen på akkurat den pågående evalueringen føltes ekstra kritisk i den 20-minuttersperiode hvor League Two-laget Newport County scoret på hver side av pausen, og hadde en av de store cupbombene i sikte.

UNDER PRESS: Erik ten Hag.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

Hvis Sir Dave Brailsford ønsker seg et minne fra sitt besøk på Rodney Parade, så må det være et bilde av måltavla etter 47 minutter. Der stod det «County 2-2 Man Utd». «2-0 and you f—-d it up» brølte hjemmefansen, men United gjorde det til slutt godt igjen.

Dette er ment å være noe som ligner på Uniteds sterkeste ellever. United unngikk i det minste en skammelig returkamp, selv om de knapt er i stand til å gå gjennom en kampdag uten dramatikk. 

Antony var heldig som fortsatt var på banen da han scoret, og heldig som startet kampen i det hele tatt. Ingen later som om en «tap-in»-scoring mot laget som er plassert som nummer 84 av 92 i Football League er som et vendepunkt for Antony. At han var på banen etter at timen var spilt var bare på grunn av blind lojalitet fra manageren som oppfordret United til å investere 86,3 millioner pund for ham. 

United har vunnet uten å overbevise hele sesongen, og dette var enda en seier av den typen. 

HELDIG: Samuel Luckhurst mener at det kun var blind lojalitet som var grunnen til at Antony fortsatt var på banen.

Spillerbørs:

  • Altay Bayindir – 6
  • Diogo Dalot – 5
  • Raphaël Varane – 5
  • Lisandro Martínez – 7
  • Luke Shaw – 7
  • Casemiro – 5
  • Kobbie Mainoo – 7
  • Antony – 5
  • Bruno Fernandes – 6
  • Alejandro Garnacho – 5
  • Rasmus Højlund – 6
  • Scott McTominay –  6
  • Willy Kambwala – 6
  • Harry Maguire – 5
  • Omari Forson – 6
  • Manager: Erik ten Hag – 6
Lisandro Martínez hilser på en supporter på tribunen borte mot Newport County, 28. januar 2024.
EN AV UNITEDS BESTE: Lisandro Martínez.
Powered by Labrador CMS