Wayne Rooney og Sir Bobby Charlton, 29.01.2017 i forbindelse med at Rooney tok over scoringsrekorden.

Reaksjoner på Sir Bobby Charltons bortgang:

– En stor inspirasjon for både meg og mange andre

Publisert Sist oppdatert

En samlet fotballverden har reagert med sorg etter nyheten om bortgangen til Sir Bobby Charlton, kanskje tidenes største Manchester United-spiller. 

Mannen som overtok United-scoringsrekorden fra Charlton, Wayne Rooney, var fortsatt sjokkert over nyheten da han snakket med media etter sin første kamp som Birmingham-manager

– Jeg er fortsatt i sjokk. Jeg så bildet av ham på storskjermen i starten av andreomgangen, og visste ikke hva som skjedde. Det er en trist dag for fotballen, og en trist dag for familien hans. Han var en veldig fin fyr, og en Manchester United- og England-legende. Jeg vil gjerne kondolere til hans familie. Jeg er fortsatt litt i sjokk. Han var en legende, men enda viktigere var det at han var et veldig bra menneske.

Rooney møtte Michael Carricks Middlesbrough i den kampen, og Carrick hadde mye positivt å si om Sir Bobby også. 

– Jeg fant det ut mens jeg gikk nedover gangen etter å ha forlatt garderoben i pausen. Det var noen rare minutter, egentlig. Det var fryktelig trist, og jeg var knust over å høre nyheten. Det å se over mot Wayne ved siden av meg [på sidelinjen] i det øyeblikket var et av de øyeblikkene det er veldig vanskelig å beskrive. Kampen føltes irrelevant i noen minutter siden tankene mine gikk tilbake til de mange helt spesielle øyeblikkene jeg har delt med Sir Bobby. 

– Han brydde seg så mye om spillerne og om klubben. Han viste aldri noe annet enn pur støtte til oss, og kom alltid med oppmuntrende ord. Han pleide å komme inn i garderoben i forbindelse med kamper både på hjemme- og bortebane, kledd i dress og blazer, og var bare så stolt over å være en del av Manchester United. Han var alltid villig til å dele videre hva det betydde, og hva det hele handlet om. Jeg tok aldri noen av de samtalene for gitt. Jeg hadde alltid fullstendig respekt for ham – for hva han gjorde som fotballspiller, for hva han gjorde for klubben, for landet, men aller viktigst for den personen han var.

– Det er en veldig trist dag. Han hadde en helt utrolig reise, karriere og liv. Han var så ydmyk nok til å dele videre sine erfaringer for å prøve å hjelpe og støtte oss, selv om han ikke hadde trengt det. Jeg satte hele tiden stor pris på ham og hans støtte.

CHARLTON OG CARRICK: Her fra 60-årsmarkeringen av München-ulykken.

David Beckham – som kom til United via en av Sir Bobbys fotballskoler – skrev også en Sir Bobby-hyllest på Instagram. 

Her er Beckhams melding:

«Alt begynte med Sir Bobby ❤️Sir Bobby var grunnen til at jeg fikk muligheten til å spille for Manchester United... Jeg vil for alltid være takknemlig til en mann jeg ble oppkalt etter [David Robert Joseph Beckham er hans fulle navn, journ.anm.], en jeg så opp til, og som var en helt for mange over hele verden, ikke bare i Manchester eller i vårt land som han vant VM med i 1966.... En ekte gentleman, familiemann og virkelig en nasjonalhelt.... I dag er ikke bare en trist dag for Manchester United og England, det er en trist dag for fotballen og for alt Sir Bobby representerte.. Våre tanker går til Lady Norma, deres døtre og barnebarn x Hvil i Fred, Sir Bobby»

Her har vi samlet noen av reaksjonene fra Twitter på nyheten om Sir Bobby Charltons bortgang:

Powered by Labrador CMS