Bruno Fernandes mot Luton Town.

En skal ikke undervurdere Luton Town

United er ubeseiret i 2024 og Erik ten Hag har uttalt at hver kamp er en finale. Søndagens kamp blir intet unntak. United kjemper om Champions League-spill mens Luton Town kjemper mot nedrykk.

Publisert

I skrivende stund viser tallene hos Norsk Tipping at flertallet tror at Manchester United vinner søndagens kamp mot Luton Town. Til tross for å ligge på 17. plass i Premier League og å komme fra et nederlag mot Sheffield United forrige helg, er ikke  «The Hatters» et lag en skal undervurdere. Dette har de bevist gjennom hele sesongen.

Sommeren 2014 rykket Luton Town opp til Football League Two, etter å ha tilbrakt noen sesonger i Conference National. Nå har de kjempet seg opp fra bunnen og nådd Premier League, hvor de spiller for første gang siden 1991–1992-sesongen (det siste året før Premier League ble dannet).

Denne sesongen har Luton fått teste deg mot Englands største klubber og de har vist at de er en hard nøtt å knekke.

Flere likheter med United

Da United tok imot Luton på hjemmebane i høst stakk de røde av med alle tre poengene, men seieren var langt ifra overbevisende. Victor Lindelöf ble kampens helt da han banket ballen i mål etter 59 minutter. Dette ble kampens eneste scoring.

SCORING: Victor Lindelöf feirer scoringen mot Luton Town.

Manchester United og Luton Town står oppført med like mange scoringer i Premier League denne sesongen (33). Lutons toppscorer er Elijah Adebayo med ni mål, mens Scott McTominay står oppført med syv mål. 

Begge lagene har også nådd den femte runden av FA-cupen etter å ha slått ut Newport County og Everton. 

I likhet med United har Luton delt poengene med Liverpool, men de har også klart å vinne mot tre av lagene United har tapt for i Premier League denne sesongen, nemlig Newcastle, Brighton og Crystal Palace. 

United har derimot en soleklar ledelse foran Luton på tabellen, og har sanket over dobbelt så mange poeng som «The Hatters».

Oppturer

I tillegg til seierene over Newcastle, Brighton og Crystal Palace, har «The Hatters» hatt flere store oppturer.

Deres største seier kom mot Brighton, hvor de vant 4-0. Fire mål ble det også scoret i det nylige oppgjøret med Newcastle som endte uavgjort. De har i tillegg delt poengene med Wolves og Nottingham Forest.

Kampen mellom United og Luton Town starter 17:30 skandinavisk tid.

Powered by Labrador CMS