DUBRAVKA FIKK SEIERSMEDALJE I LIGACUPEN TROSS FINALETAP MOT UNITED:

– En merkelig situasjon jeg ikke ønsket å stå i

Publisert

26. februar brøt Erik ten Hag og Manchester United en nesten seks år lang trofétørke da Newcastle ble slått 2-0 i ligacupfinalen på Wembley.

På veien dit voktet Martin Dubravka United-målet i to kamper, hjemme mot Aston Villa og Burnley. På tidspunktet finalen ble spilt var slovaken tilbake i Newcastle. 

Målvakten fikk uansett en vinnermedalje i turneringen, til tross for at Newcastle tapte kampen.

I et intervju med Mirror Sport forteller Dubravka hvordan han opplevde situasjonen han sto i da finalen ble spilt.

– Jeg fikk en medalje, men jeg forventet det ikke siden jeg ikke visste om jeg kom til å få det. Det var rart, men det er samtidig en del av fotballen. Jeg spilte to kamper for United, så det var en merkelig situasjon å stå i, selv om jeg ikke ønsket det, forklarer sisteskansen. 

– Jeg har den (medaljen) hjemme, men det henger ikke akkurat synlig, legger han til.

Dubravka avbrøt låneoppholdet i United 1. januar, og han var dermed ikke lenger i klubben da de siste rundene av turneringen ble spilt etter nyttår. 

– Misforstå meg rett: Jeg setter selvfølgelig pris på å få en medalje. Det var spesielle omstendigheter, og det var rart siden jeg selvfølgelig ønsket at Newcastle skulle vinne. Finalen forrige sesong var den merkeligste kampen du kan forestille deg, forteller Dubravka.

Newcastle-keeperen forteller at folk ofte spurte hvilket lag han holdt med i finalen. Selv var Dubravka aldri i tvil.

– Jeg sa at jeg alltid heier på Newcastle, med tanke på tiden jeg har tilbrakt her. Fem og et halvt år kan ikke sammenlignes med et halvt år. Jeg ønsket at Newcastle skulle vinne, fordi jeg vet at supporterne venter på noe spesielt.

Powered by Labrador CMS