Erik ten Hag, pressekonferanse 20. oktober 2023.

PRESSEKONFERANSE:

– En kan ikke spille så god fotball som vi har gjort i det siste om det ikke er noe samhold

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hags pressekonferanse før Chelsea-kampen handlet lite om skadeoppdateringer og selve Chelsea-kampen denne gangen, men mer om status i klubben nå, i lys av utestengelsene av flere journalister fra pressekonferansen.

– Vi hadde en uke med to gode prestasjoner og én dårlig prestasjon fra oss, og så fortsetter vi derfra. Jeg mener at laget er på vei i en god retning. Jeg mener at vi spilte veldig god fotball og scoret veldig gode mål mot Galatasaray og Everton, men mot Newcastle spilte vi ikke godt.

– Med litt flaks – vi hadde to muligheter på slutten, så kunne vi stjålet med oss et poeng. Hvis vi hadde hatt litt mer besluttsomhet i det øyeblikket, så kunne vi fått noe med oss derfra, men jeg synes vi er på vei i en god retning. Vi har selvsagt gått litt nedover [på tabellen], men vi er ikke altfor langt unna. 

VAR IKKE FORNØYD MOT NEWCASTLE: Men Erik ten Hag var fornøyd med de to kampene United leverte før det.
VAR IKKE FORNØYD MOT NEWCASTLE: Men Erik ten Hag var fornøyd med de to kampene United leverte før det.

Ten Hag bekreftet videre at han mener at han har den nødvendige tilliten fra spillerne til å bli en suksess i Manchester United.

– Ja, jeg er sikker. Se for eksempel på comebacket mot Brentford, eller på Burnley-kampen eller Fulham-kampen. I alle de kampene var laget der og viste god karakterstyrke og mye vilje, og motstandsdyktighet. Så vi står samlet, og det kan en se. En kan ikke spille så god fotball som vi har gjort i det siste om det ikke er noe samhold.

På spørsmål spesikt om de siste dagers rapporter, og om utestengelsene, sa Ten Hag følgende:

– De bør komme til oss først, og ikke gå bak ryggen vår ved å publiserere artikler som ikke stemmer. Jeg mener vi har en annen relasjon enn det, og de bør gi det til oss på forhånd, og så kan vi ha en normal og profesjonell diskusjon og debatt om det.

Han ble spurt om han var bekymret over om det er sannhet i rapportene – og om han mener at det er problemer bak kulissene mellom seg selv og spillerne.

– Nei. Selvsagt er det alltid i alle lag spillere som spiller mindre som ikke er fornøyde, men det er ikke noe annerledes enn det som er normalt. En trenger at det er slik, og de må vente på sjansen sin, og så kan de komme [inn på laget når de har muligheten]. Men nei, det er ikke noen problemer.

– Jeg lytter alltid til spillerne mine, og jeg vil alltid gi dem muligheter til å fortelle meg [hvis noen er uenige]. Og hvis spillerne har en annen mening, så vil jeg selvsagt lytte. Men de har ikke fortalt det til meg – kanskje én eller to har det – men generelt ønsker majoriteten å spille slik som dette. Proaktivt, dynamisk, modig. Det er det de ønsker. Du kan se i prestasjonene mot Everton og Galatasaray at spillerne står bak det, og vi blir bedre. Dere så det målet [til Garnacho] – tror dere at vi kan score slike mål om ikke vi omfavner det? Hva tror dere? 

MAGISK: Erik ten Hag var fornøyd med kampen mot Everton, her representert av Garnachos vakre mål.
MAGISK: Erik ten Hag var fornøyd med kampen mot Everton, her representert av Garnachos vakre mål.

En av journalistene tok opp det han omtalte som manglende innsats mot Newcastle, og at det ikke kunne være det Ten Hag hadde instruert spillerne om.

– Vi er ikke roboter. Hvis en spiller tre tøffe kamper på seks dager, så kan til slutt tretthet være et problem. Det kan aldri være en unnskyldning, men det er noe som er der. Mot Galatasaray og mot Everton spilte vi veldig godt. Vi var ikke fornøyde med det vi presterte mot Newcastle, og det er vi de første til å si. Spillerne er så selvkritiske at de innrømmer det. Vi er klar over det, og vi må gjøre det bedre enn dette.

– Alle er skuffet når en får det resultatet mot Galatasaray, og så både den prestasjonen og det resultatet mot Newcastle, men vi er ikke det eneste laget som taper der. Jeg tror Newcastle har vunnet alle hjemmekamper bortsett fra mot Liverpool, da det ledet helt frem til på slutten og motstanderen hadde ti mann og klarte å snu det. Utenom det taper alle der, men vi ønsket å vinne. Vi ga alt vi klarte, men prestasjonen vår var definitivt ikke god nok, avsluttet Ten Hag. 

Del to av pressekonferansen har sperrefrist til sent tirsdag kveld (23.30 skandinavisk tid).

Powered by Labrador CMS